Тест: чемпіонат 1
Тест: чемпіонат 1
"Ми - затяті фани". У Катарі заперечили припущення про присутність на ЧС-2022 "фейкових" фанатів збірних

"Ми - затяті фани". У Катарі заперечили припущення про присутність на ЧС-2022 "фейкових" фанатів збірних

"Ми - затяті фани". У Катарі заперечили припущення про присутність на ЧС-2022 "фейкових" фанатів збірних
. AP

Новий скандал напередодні Мундіалю, що стартує цими вихідними.

Організатори чемпіонату світу з футболу в Катарі заперечили присутність на турнірі "фейкових" фанів. Відповідну заяву зробив Верховний комітет Мундіалю.

У Катарі почали помічати групи іноземних та місцевих фанів, що спільно підтримували збірні Англії, Бразилії або Аргентини, пише The Guardian. У мережі популярним стало відео індійських фанів, що скандували "Трофей повертається додому" на честь збірної Англії.

Відповідні дописи підштовхували багатьох користувачів мережі до припущень, що групи фанів можуть бути "фейковими" - такими, що отримують гроші від організаторів в обмін на підтримку тієї чи іншої збірної.

Підставою до заяв щодо потенційно "фейкових" фанатів можна вважати й нещодавню інформацію про групи "фан-лідерів", яким організатори надавали змогу безкоштовно відвідати Мундіаль в обмін на позитивні відгуки про турнір у Катарі.

Читайте також: Організатори футбольного ЧС-2022 в Катарі запрошують групи вболівальників на турнір в обмін на схвальні відгуки

Що відповіли організатори ЧС-2022

Верховний комітет турніру назвав відповідні припущення "такими, що розчаровують та не дивують".

"Фани з усього світу, багато з яких обрали Катар своєю домівкою, доклалися до створення місцевої атмосфери останнім часом. Вони влаштовували фанатську ходу та паради всією країною, вітали різні національні збірні в готелях їхнього розміщення", - йдеться в заяві.

"Численні журналісти та коментатори в соціальних мережах задалися питанням, чи ці фанати «справжні». Ми категорично відкидаємо такі твердження, що розчаровують та не викликають подиву".

Що сказали самі фани

The Guardian також наводить слова представників фанатської групи збірної Англії з Індії. Ті підтвердили, що є автентичними прихильниками команди "Трьох левів".

"Ніхто з нас не отримує гроші. Ми - затяті фанати Англії. Моїм улюбленим гравцем був [Девід] Бекгем, а тепер це [Букайо] Сака. Якщо б хтось запропонував нам гроші за підтримку збірної Англії, ми б відмовилися. Ми - справжі фани. Багато з нас зростав на грі Бекгема та Майкла Оуена. Ми любимо цю команду".

Що відомо

  • Мундіаль у Катарі стартує в неділю, 20 листопада, з матчу між збірними Катару та Еквадору. Початок матчу-відкриття турніру - о 18:00 за київським часом.
  • Офіційним транслятором ЧС-2022 в України стане Суспільне Спорт. На платформах Суспільного Мовника будуть доступні для перегляду всі 63 матчі турніру.
Читайте також: Розклад трансляцій ЧС-2022 з футболу на платформах Суспільного: де і як дивитися
  • Напередодні турніру в Катарі стався скандал через перешкоджання місцевої охорони роботі групи данських журналістів. Репортерів силою змусили припинити пряме включення з вулиць катарської столиці Дохи.
На початок