Начальник Миколаївської ОВА закликав жителів деокупованої Снігурівки не поспішати повертатися додому

Начальник Миколаївської ОВА закликав жителів деокупованої Снігурівки не поспішати повертатися додому

Начальник Миколаївської ОВА закликав жителів деокупованої Снігурівки не поспішати повертатися додому
Начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім. Фото: Тарас Ібрагімов/Суспільне

Сили оборони України 10 листопада звільнили Снігурівку — місто було в окупації російськими військами з 19 березня. Водночас жителів міста, котрі були вимушені залишити свої домівки, закликають не поспішати із поверненням додому.

Про це повідомив начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

"Люди, які раніше виїхали зі Снігурівки та інших населених пунктів, не поспішайте повертатися, ще рано", — сказав Віталій Кім.

У звільненому місті готуються розпочати роботи з перепідключення електроенергії, тепла та видачі гуманітарної допомоги для місцевих жителів. Також до виконання своїх обов’язків повернеться й адміністративний персонал.

"Ті, хто працював на комунальні служби, зв'язуйтесь зі своїми керівниками напрямків, тому що ми готуємо повернення туди всього адміністративного персоналу, щоб звільнені населені пункти могли функціонувати повноцінно", — повідомив Кім.

Що відомо

  • 25 лютого війська РФ завдали ударів по українському військовим у Снігурівці, у результаті атаки четверо військових отримали травми.
  • 14 березня внаслідок авіаційного обстрілу міста Снігурівка російськими військовими пошкоджені житлові будинки по вул. Жовтневій. Загинули дві людини.
  • Військовослужбовці Російської Федерації вранці 19 березня градами обстріляли житловий сектор у Снігурівці. Обстріли призвели до загоряння трьох будівель. Загинула одна людина
  • Окупаційна адміністрація Херсонщини оголосила підконтрольними і захоплені населені пункти Миколаївської області. Переселенці з окупованої Снігурівки вийшли на акцію проти незаконного "референдуму" в їхньому місті. У своєму зверненні вони заявили, що "Снігурівський край був і буде Україною".
  • У тимчасово окупованій російськими військами Снігурівці на голосуванні в псевдореферендумі взяли участь 30 людей.
  • П'ятого жовтня офіцерський склад російської армії покинув окуповану Снігурівку, повідомив начальник ОВА Віталій Кім.
  • Десятого листопада Сили оборони України звільнили місто Снігурівка. Інформацію про це підтвердила адміністрація Снігурівської територіальної громади.

Читайте також

Відкриває дорогу на Херсон: чому звільнення Снігурівки є стратегічно важливим для ЗСУ

Обстрілів Миколаєва поменшало — речниця Сил оборони півдня

Поранення отримала одна людина. Протягом минулої доби обстрілів зазнав Миколаїв та громада на лінії розмежування

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок