На псевдореферендумі у Снігурівці проголосували 30 людей — начальник Миколаївської ОВА

На псевдореферендумі у Снігурівці проголосували 30 людей — начальник Миколаївської ОВА

У тимчасово окупованій російськими військами Снігурівці, що на Миколаївщині, на голосуванні в псевдореферендумі взяли участь 30 людей.

Про це начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім розповів в ефірі Національного телемарафону.

Територія Миколаївщини, як зазначив начальник ОВА, окупована менше ніж на п'ять відсотків, тому навіть організовувати референдум окупаційній владі було складно.

"По нашім підтвердженим даним в Снігурівці проголосувало 30 людей, не знаю, як ще це відбулося. Тобто це марна трата часу що стосується Снігурівки. Активізація військових є на лінії фронту, по різних напрямках, але вони не концентрують на тому, щоб щось робити в Снігурівці чи області", — сказав Віталій Кім.

Що відомо

  • На тимчасово окупованих територіях Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей 23 вересня розпочались квазіреферендуми про приєднання до РФ. Окупаційна влада пропонує українцям голосувати вдома, на вулиці, на новостворених виборчих дільницях. Разом з так званими членами виборчих комісій до місцевих приходять озброєні люди.
  • 25 лютого окупанти завдали ударів по українському військовим у Снігурівці, у результаті атаки четверо військових отримали травми.
  • 14 березня внаслідок авіаційного обстрілу міста Снігурівка російськими військовими пошкоджені житлові будинки по вул. Жовтневій. Вході обстрілу загинули дві людини.
  • Військовослужбовці Російської Федерації вранці 19 березня градами обстріляли житловий сектор у Снігурівці. Обстріли призвели до загоряння трьох будівель. Загинула одна людина
  • 19 березня війська РФ зайшли в Снігурівку.
  • Окупаційна адміністрація Херсонщини оголосила підконтрольними і захоплені населені пункти Миколаївської області. Переселенці з окупованої Снігурівки вийшли на акцію проти незаконного "референдуму" в їхньому місті. У своєму зверненні вони заявили, що "Снігурівський край був і буде Україною".

Читайте також

На Миколаївщині сталися три пожежі через обстріли

Обстріли Миколаєва та робота ППО у Первомайському районі. Як в області минула 218-та доба вторгнення РФ

У Миколаєві під’їзд будинку, в який влучила російська ракета, визнали аварійним

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок