Україна бойкотуватиме чемпіонат світу з самбо через допуск спортсменів з РФ та Білорусі

Україна бойкотуватиме чемпіонат світу з самбо через допуск спортсменів з РФ та Білорусі

Україна бойкотуватиме чемпіонат світу з самбо через допуск спортсменів з РФ та Білорусі
. Національна федерація самбо України

"Синьо-жовті" пропускатимуть другий великий міжнародний форум цього року.

Збірна України пропускатиме чемпіонат світу з самбо через допуск до змагань спортсменів з Росії та Білорусі. Про це повідомляє портал Inside the Games з посиланням на заяву Міжнародної федерації самбо (FIAS).

FIAS дозволила росіянам та білорусам брати участь у своїх турнірах на умовах нейтралітету. Відтак спортсмени з двох країн-агресорів цього місяця змагатимуться в киргизстанському Бішкеку під прапором та гімном Міжнародної федерації самбо.

У вересні на тлі новин про повернення на турніри росіян та білорусів Федерація самбо України оголосила про бойкот чемпіонату Європи. Українська сторона того місяця також випустила супровідну заяву, в якій виступила проти допуску спортсменів з РФ та Білорусі навіть на умовах нейтралітету.

"Більшість громадян РФ та Республіки Білорусь, зокрема й російські та білоруські спортсмени, відверто підтримують режим кривавого диктатора, війну Росії проти України та фактично геноцид українського народу або просто мовчать, роблячи вигляд, що нічого не відбувається.

Але нейтральний статус не позбавляє не позбавляє відповідальності за підтримку війни та геноциду, не змиє кров з рук посібників убивств та військових злочинів", - йшлося у вересневій заяві НФСУ.

Читайте також: Україна бойкотуватиме чемпіонат Європи із самбо через участь у ньому росіян та білорусів

Цього разу, за повідомленнями FIAS, Україна не подавалася на участь у світовій першості з самбо. За відсутності представників України, у турнірі будуть представлені 52 країни. Змагання стартують прийдешньої п'ятниці, 11 листопада.

Що відомо

  • У 2021 році збірна України посіла п'яте місце медального заліку на чемпіонаті світу з самбо в Ташкенті, вигравши 8 нагород (з них 2 - золоті). Найбільше число нагород тоді здобула Росія - 18 (з них 8 - "золото").
  • У серпні на тлі повномасштабної війни в Україні пройшли змагання національної першості із самбо серед чоловіків та жінок. Змагання у Києві стали першим турніром такого масштабу в Україні після початку повномасштабного вторгнення росіян у лютому.
На початок