У федерації лижного спорту прокоментували інформацію про отримання російським лижником громадянства України

У федерації лижного спорту прокоментували інформацію про отримання російським лижником громадянства України

Ексклюзивно
У федерації лижного спорту прокоментували інформацію про отримання російським лижником громадянства України
. Фото: соцмережі спортсмена

Ексклюзивний коментар федерації лижного спорту для Суспільне Спорт.

Федерація лижного спорту України не володіє інформацією про набуття російським лижиком Валерієм Гонтарем українського громадянства. Про це в ексклюзивному коментарі Суспільне Спорт сказала генеральна секретарка ФЛСУ Юлія Сипаренко.

За інформацією російських ЗМІ, 28-річний лижник Валерій Гонтар, який у 2017 році став дворазовим чемпіоном Зимової Універсіади, отримав українське громадянство і намагається облаштуватися в Австрії.

У федерації лижного спорту заявили, що нічого про це не знають. І він ніколи не контактував з представниками федерації лижного спорту України.

"Ми нічого не знаємо про це. Щойно дізналися від вас. Нічого не можемо прокоментувати з цього приводу. Цей спортсмен на контакт із нашою федерацією ніколи не виходив. щонайменше через офіційні канали. Мені про нього не відомо нічого. Насправді, навіть якщо він отримав українське громадянство, він не є членом федерації", - заявила Сипаренко.

Також генеральна секретарка федерації лижного спорту підкреслила, що навіть якщо Гонтар став громадянином України, він не буде змагатися за збірну України.

"Це доросла людина, не бачу варіантів у нього для виступу за Україну. Навіть якщо людина отримала українське громадянство, існує міжнародний карантин, він передбачає консенсус обох федерацій: тієї, яка відпускає спортсмена, та нової, громадянство якої він набув. Відповідно, в нашому випадку це неможливо", - додала Сипаренко.

Що відомо

  • Востаннє за збірну Росії Валерій Гонтар виступав у сезоні 2019/20, він ніколи не потрапляв на етапи Кубка світу. Його найкращий результат на міжнародному рівні - два "золота" Універсіади.
  • Гонтар претендував на місце в олімпійській збірній своєї країни на Ігри-2022, але не потрапив туди. Він називав саме участь в Олімпіаді-2022 своєю метою.
  • Україну на Олімпіаді-2022 в лижних перегонах представляли Олексій Красовський та Руслан Перехода. Вони брали участь в двох гонках, жодного разу не фінішували у топ-50.
На початок