Країни ЄС попередньо узгодили нові санкції проти Росії — Reuters

Країни ЄС попередньо узгодили нові санкції проти Росії — Reuters

Важливо
Країни ЄС попередньо узгодили нові санкції проти Росії — Reuters
. МЗС РФ. Фото: Міністерство закордонних справ РФ

Країни Європейського Союзу досягли попередньої згоди щодо восьмого пакета санкцій проти Росії за ведення війни проти України. Про це повідомляє Reuters з посиланням на дипломатичні джерела.

Зазначається, що на початку цього тижня виконавча влада ЄС рекомендувала запровадити додаткові обмеження на торгівлю та індивідуальні чорні списки, а також рухатися до — замість негайного ухвалення — обмеження цін на постачання морем російської нафти до третіх країн, переважно застрахованих європейськими компаніями.

Представники 27 країн ЄС у Брюсселі обговорили пропозицію 30 вересня та попередньо її погодили, а остаточне схвалення очікується наступного тижня, повідомили три джерела.

Для ухвалення восьмого пакета санкції 27 країн мають проголосувати одностайно. Якщо їхні розбіжності виявиться занадто складним для подолання, це питання буде передано на зустріч національних лідерів ЄС в Празі 6-7 жовтня, повідомили джерела.

Що відомо

  • 22 лютого держави-члени Європейського Союзу погодили пакет антиросійських санкцій у зв’язку із визнанням Росією незалежності самопроголошених "ДНР" та "ЛНР". Вони стосувались 351 депутата Державної думи РФ та 27 фізичних і юридичних осіб.
  • 28 лютого Євросоюз повністю закрив повітряний простір для російських літаків.
  • На початку травня Єврокомісія представила країнам-членам ЄС проєкт нового пакету санкцій проти Росії, в якому, серед іншого, передбачено нафтове ембарго для РФ. На тлі цього повідомлення на світових ринках зросли ціни на нафту.
  • 3 червня Рада Євросоюзу офіційно затвердила новий пакет санкцій проти Росії. Обмежувальні заходи введено проти 18 компаній та 65 осіб, які так чи інакше причетні до російської агресії проти України.
  • На початку липня країни "Великої сімки" домовилися обвалити ціни на російську нафту. Створивши таким чином спеціальний механізм, завдяки якому російську нафту не купуватимуть за вищою ціною, ніж це буде прописано в спільному договорі.
  • 28 вересня президентка Єврокомісії Урсула Фон дер Ляєн спільно з головою дипломатії ЄС Жозепом Боррелем представила новий пакет санкцій спрямований проти Росії.
Санкції. Усі останні новини

Читайте також

Нові санкції та більше зброї для України: ЄС готує відповідь на мобілізацію в Росії

Єврокомісія запровадила новий пакет санкцій проти РФ

На початок