Свято під обстрілами. Плани на річницю заснування Миколаєва

Свято під обстрілами. Плани на річницю заснування Миколаєва

Свято під обстрілами. Плани на річницю заснування Миколаєва
. Архів 2019 рік. День міста Миколаїв. Фото: Міська рада

У 2022 році день міста у Миколаєві святкуватимуть в онлайн-форматі. Причиною тому постійні обстріли міста. Жодних урочистостей, концертів та феєрверків не буде.

Про це кореспондентам Суспільного розповів начальник управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради Юрій Любаров.

"Відзначити День міста ми маємо. Цього року (2022-го — ред.) декілька днів поспіль будемо створювати святковий настрій в місті через встановлення бордів із привітаннями місту і містянам, буде лунати музика, пісні в публічних місцях. Але все буде з урахуванням тієї ситуації, в якій ми перебуваємо", — розповідає Юрій Любаров.

Свято під обстрілами. Плани на річницю заснування Миколаєва
Святкування Дня міста у Миколаєві, 2021 рік. Фото: Олександр Гресь

Вже декілька тижнів у місті триває флешмоб. Представники різних закладів, установ, жителі міста, зірки естради та представники міст-побратимів записують відеопривітання. Все це можна буде побачити онлайн в спецпроєкті "Миколаїв. Є життя".

"Тут є життя. У Миколаєві залишилися люди, працює громадський транспорт, народжуються діти, миколаївці ходять до бібліотек, навчаються дистанційно в школах, вишах. Навіть вдається артистам організувати в бомбосховищах маленькі концерти", — каже Юрій Любаров.

В онлайн-марафоні візьмуть участь міський голова, начальник обласної військової адміністрації, медики, військові, волонтери, артисти, співаки. Глядачів чекають народні пісні, музика та привітання. "Миколаїв. Є життя" триватиме з 18:00 до 21:00. Подивитися можна буде 11 вересня на Facebook-сторінці та YouTube-каналі Суспільне Миколаїв.

Що відомо

  • Датою заснування міста вважають 27 серпня (7 вересня) 1789 року, коли князь Григорій Потьомкін дав майбутньому місту назву Миколаїв.
  • У сучасному Миколаєві День міста відзначають у другу суботу вересня.
  • Танцювальні колективи, виставки робіт, виконаних stem-центрами та мистецькими групами, живі скульптури. Такі святкові заходи з нагоди відзначення 232-ї річниці від дня заснування міста влаштували у 2021 році. День міста у 2020-му не відзначали через карантинні обмеження, пов'язані з пандемією COVID-19.

Читайте також

Російські збройні сили продовжують гатити по Миколаївщині: що відомо про наслідки обстрілів

Сучасні засоби ППО допоможуть захистити жителів Миколаєва — Зеленський

ЗСУ відбили сім атак і завдали 20 авіаударів по позиціях Військ РФ — Генштаб

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок