До Дня Незалежності Україна отримає 3 мільярди $ від США — Reuters

До Дня Незалежності Україна отримає 3 мільярди $ від США — Reuters

До Дня Незалежності Україна отримає 3 мільярди $ від США — Reuters
. Реактивна артилерійська система HIMARS, 9 червня 2021 року. Фото: Фадель Сенн/Getty Images

США оголосять про нову військову допомогу Україні у розмірі трьох мільярдів доларів, 24 серпня. Цей пакет військової допомоги стане найбільшим з тих, що Вашингтон виділив Україні за шість місяців, від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Новий пакет готується до святкування Дня Незалежності України — 24 серпня, повідомляє Reuters.

У пакет увійдуть кошти виділені Конгресом США, щоб дозволити адміністрації Байдена закуповувати зброю, а не брати її з наявних запасів США, пише видання.

Яку саме зброю закуповуватимуть на отримані кошти – не повідомляється.

Останній пакет військової допомоги США в розмірі майже 800 мільйонів доларів, про яку було оголошено в п’ятницю, 19 серпня, включатиме 40 бомбостійких транспортних засобів, оснащених роликами, які допомагають підривати міни. Також йдеться про легші гаубиці, які простіше переміщати, ніж потужніші гармати, які Сполучені Штати надсилали раніше. Допомога також включатиме безвідкатні гвинтівки з радіусом дії в кілька сотень метрів і ракетні пускові установки на відстані менш як 5 км, що набагато ближче, ніж нинішня відстань між українськими та російськими підрозділами в багатьох місцях, пише видання.

Що відомо

Сполучені Штати Америки з перших днів війни підтримують Україну та надають їй зброю та техніку на мільярди доларів, яка допомагає у боротьбі з окупантами. Зокрема сучасні артилерійські ракетні системи HIMARS, гелікоптери Мі-17, позашляховики для прикордонників, гаубиці та різноманітні боєприпаси.

9 травня президент США Джозеф Байден підписав ленд-ліз для України — законодавчий акт, який спрощує процес передачі зброї безоплатно, в оренду або з відшкодуванням після завершення війни. За цією процедурою рішення про надання озброєння вирішуватиметься впродовж 72 години.

Водночас Байден заявив, що США не постачатимуть Україні ракетні комплекси, які дозволятимуть уражати цілі, розташовані на території Росії. Втім, ЗМІ ширили інформацію, що Україна зможе отримати РСЗВ, але не великої дальності.

Читайте також

Ленд-ліз: як США допомагатимуть Україні перемогти у війні

Вторгнення Росії в Україну, день 181. Текстовий онлайн

На початок