На Кіровоградщині продовжуватимуть використовувати один сигнал "Повітряна тривога!"

На Кіровоградщині продовжуватимуть використовувати один сигнал "Повітряна тривога!"

На Кіровоградщині продовжуватимуть використовувати один сигнал "Повітряна тривога!"
. Фото: Мінцифри

На Кіровоградщині продовжуватимуть використовувати єдиний сигнал "Повітряна тривога!", поки не отримають доручення про оновлення від РНБО. Про це Суспільному сказав начальник управління цивільного захисту населення облдержадміністрації Володимир Слінченко.

В окремих територіальних громадах України оновили сигнали тривоги у разі хімічної та радіаційної загрози, а також сигнал евакуації з міста. Про це повідомляє Центр протидії дезінформації.

Зокрема, у громадах лунатимуть наступні сигнали:

  • Сигнал хімічної небезпеки – звук церковних дзвонів.
  • Сигнал радіаційної небезпеки – це дзвін в набат.
  • Сигнал евакуації з міста звучить як гудок потяга.

Зі слів Володимира Слінченка, можливість отримувати сигнали при хімічній чи радіаційній загрозі є через мобільний додаток, розроблений Міністерством цифрової трансформації. Таким додатком користуються 300 тисяч жителів області.

На території Кіровоградської області продовжуватимуть використовувати один сигнал оповіщення: "Повітряна тривога". Щоб налаштувати різні звуки оповіщення при різних видах загроз, мають отримати доручення від РНБО. Його не отримували, сказав Володимир Слінченко.

"Черговий у Кіровоградщині отримує повідомлення про тривогу з пункту управління з Києва. На пункті нашого управління встановлений цей додаток від Мінцифри та програма, яка дозволяє вмикати гудок чи церковні дзвони під час різних видів небезпек. Але ми її не запускаємо без рекомендацій чи доручення РНБО", – сказав начальник.

Система роботи сирен також не міняється. На початку тривоги вона лунає до 15 хвилин, коли відбій – до п'яти. "З сигналом тривоги треба ввімкнути радіо чи телебачення. Там будуть додаткові інструкції. Тому що в телеграм-канал неможливо дати інструкції кожному пересічному громадянину".

Читайте також

  • До Дня Незалежності: у Кропивницькому влаштували батл оркестрів
  • На Кіровоградщині створюють державний прапор України з відбитків пальців
  • У Кропивницькому під час благодійного аукціону зібрали майже 135 тисяч гривень на підтримку ЗСУ.
Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб
На початок