"Ця медаль - на вагу "золота". Каноїстка Лузан - про останній фінал на Євро з веслування та подальші плани

"Ця медаль - на вагу "золота". Каноїстка Лузан - про останній фінал на Євро з веслування та подальші плани

Ексклюзивно
"Ця медаль - на вагу "золота". Каноїстка Лузан - про останній фінал на Євро з веслування та подальші плани
. Ukraine Canoe

Ексклюзивний коментар титулованої веслувальниці для Суспільне Спорт.

Чемпіонат Європи з веслування, що є частиною Мультиспортивного Євро, підійшов до завершення. У заключний день змагань українці боролися у 14 фіналах за комплекти нагород.

Одну з медалей турніру здобула каноїстка Людмила Лузан. 2-разова призерка Олімпійських ігор у Токіо фінішувала зі срібною нагородою на дистанцію 200 метрів у каное-одиночці - саме у цій дисципліні Лузан стала віцечемпіонкою Ігор-2020.

Читайте також: Людмила Лузан здобула третю медаль на чемпіонаті Європи-2022 з веслування

За увесь чемпіонат Європи українська веслувальниця здобула одразу три нагороди (одне "золото") у парі з Анастасією Четверіковою. При цьому кількість медалей Лузан на турнірі могла бути більшою, однак у заключний день фіналів вона разом з тією-таки Четверіковою фінішували четвертими у двійці на 200 метрів.

Після виступів у Мюнхені Лузан дала ексклюзивний коментар Суспільне Спорт, у якому оцінила свої результати на Євро.

Лузан залишилася задоволеною особистим медальним підсумком на турнірі. Хоча й визнала: хотіла здобути медаль з Четверіковою на 200-метрівці.

  • Про виступ у каное-одиночці на 200 м
"Дуже щаслива, тому що це олімпійська дистанція. Взагалі максимально задоволена своєю роботою. При тому, що погода була не для мене, був вітер. Але я виконала поставлену задачу. Ця медаль - на вагу "золота", бо 200 метрів у цьому сезоні ми не акцентовано працювали через підготовку до Олімпіади. Але радує, що я на правильному шляху, і навіть з такою підготовкою можу боротися на рівні інших спортсменок".
  • У чому різниця між "сріблами" на 200 та 500 м

"Якщо порівняти дистанцію 500 м, то мене б там влаштувала лише перемога, бо вона неолімпійська, і я себе там впевнено почуваю. А дистанція 200 м - олімпійська, і конкуренція тут вища. І я щаслива, що змогла скласти цю конкуренцію та вибороти медаль".

  • Про четверте місце у фіналі каное-двійки на 200 м

"Трішки засмутилася. Але я одразу направила свої сили на одиночку, немає часу засмучуватися, потрібно відпрацювати наступну дистанцію, яка в мене була за планом".

  • Про вплив війни в Україні на виступи на Євро

"Спочатку було надзвичайно важко. Взагалі всі були налякані, мотивації не було, не знали, як далі жити. Але з часом ми почали розуміти, що мусимо жити, продовжувати мотивувати людей, самі мотивувати себе і показувати, що ми живемо та перемагати. З часом ми перелаштувалися і зрозуміли, що необхідно відстоювати честь нашої держави".

  • Про подальші плани

"Далі переліт до США на змагання. Це більше комерційні змагання, за запрошенням. Із задоволенням туди їду, бо мені це цікаво. Трішки розрядитися, в іншу країну. Націлена там на перемогу. Трішки сил мало, але, гадаю, що знайду. Що це за змагання? Більше шоу. Запрошують багато гостей, спортсменів. Туди просто так не потрапиш, за запрошенням. І найцікавіше - те, що фінали проводяться ввечері при освітленні. Коли заїжджаєш на фініш - там феєрверки, це дуже цікаво. Бо у будні дні ми на змаганнях ніколи такого не бачили, а там - це дуже класно. Щось нове".

  • Як тренер оцінює результати Лузан

"Чи буває мій тренер задоволений результатом? Звичайно, коли я виграю, він завжди задоволений. Спочатку, а потім ми починаємо аналізувати: там десь недопрацювала, там можна було краще, там - більше. Коли не виграю, то він теж зі мною говорить про результат, як я його сприймати, від чого відштовхуватися та як рухатися далі, щоб перемагати. У нас дуже хороший тандем, і я рада, що мені пощастило з тренером".

Хто така Людмила Лузан

  • 25-річна українська веслувальниця, що представляє Полтавську область.
  • Триразова чемпіонка світу (2021-2022) та триразова чемпіонка Європи (2021-2022) з веслування на каное.
  • Срібна та бронзова медалістка Олімпійських ігор-2020 у веслуванні на каное-двійках та каное-одиночках відповідно.
На початок