"Останні 4 роки так не бігла". Українка Кроль показала топрезультат у кваліфікації бігу на 800 метрів на Євро

"Останні 4 роки так не бігла". Українка Кроль показала топрезультат у кваліфікації бігу на 800 метрів на Євро

Ексклюзивно
"Останні 4 роки так не бігла". Українка Кроль показала топрезультат у кваліфікації бігу на 800 метрів на Євро
. AP

Ексклюзивний коментар бігунки після забігу для Суспільне Спорт.

Наталя КрольДівоче прізвище - Прищепа - одна з найтитулованіших легкоатлеток у складі збірної України на Мультиспортивному чемпіонаті Європи. Кроль є чинною чемпіонкою Європи на дистанції 800 метрів, і в Мюнхені захищатиме це звання.

Для 27-річної Кроль старт на Мультиспортивному Євро - перший великий за останні три роки. У 2019 році вона виступила на чемпіонаті світу в Досі (дійшла до півфіналу). А у 2020 році отримала дискваліфікацію на два роки за порушення антидопінгових правил: у позазмагальній спробі в її організмі знайшли сечогінний препарат гідрохлоротіазид.

Відбувши дискваліфікацію, Кроль повернулася до виступів на міжнародних турнірах у 2022 році. І вже на першому старті на бігу 800 метрів у Женеві, що відбувся у червні, фінішувала другою з результатом 2:03.56 хвилин.

Читайте також: Титулована українська бігунка Наталія Кроль повернулася до змагань уперше за майже три роки: як вона виступила

Потрапила Кроль і до заявки збірної України на Мультиспортивне Євро. І за підсумками кваліфікаційних забігів показала найкращий результат серед усіх спортсменокТоп-12 бігунок у цьому виді розпочинають виступи одразу з півфіналів - 2:00.89 хвилин (найкращий результат сезону для українки).

Після забігу українська спортсменка дала ексклюзивний коментар Суспільне Спорт, у якому оцінила результат у кваліфікації.

Кроль залишилася задоволеною своїм результатом у кваліфікації, відзначивши, що не бігла так швидшко упродовж останніх чотирьох років. Але звернула увагу на те, що не вважає себе фавориткою на "золото" Євро у зв'язку з тривалим пропуском виступів через дискваліфікацію.

  • Про результат у кваліфікації
"Я тренувалася весь час вдома і виходити після такої довгої перерви складно морально. А що чекала? В принципі, нічого не чекала. Нічого не чекала, як і вперше виходила на чемпіонат Європи в Амстердамі. На сьогоднішній день результатом у кваліфікації я задоволена, бо чотири роки останні я так не бігла. Тому поки що, я більше задоволена своїм результатом. Настанови тренера я виконала".
  • Про очікування від себе на Мультиспортивному Євро

"Ще два роки тому можна було сказати, що я - чинна чемпіонка Європи, а зараз маю той самий статус, що в Амстердамі. Просто приїхала на змагання. Цей титул не допомагає, це набагато важче психологічно, ніж коли ти приїжджаєш без титулу. Я й так приїхала без нього, просто лишається в пам’яті, як воно було. Могла складати гідну конкурецію. А зараз всі тренування проходили вдома, на жодних змаганнях не виступала".

"Що я можу і на що готова – не знаю. Коли їхала на минулий Євро в Берлін, то на відсотків 80 була впевнена, що можу складати гідну конкуренцію. А тут на 95% впевнена, що я поїду ніким. Цей час в кваліфікації додає трошки впевненості. Результати у суперниць по хвилині 56 секунд, тому не думаю, що вони мене остерігаються".

Хто така Наталя Кроль

  • 27-річна українська легкоатлетка, яка спеціалізується на бігові на середні дистанції та представляє на змаганнях Рівненську область.
  • Кроль - дворазова чемпіонка Європи на дистанції 800 метрів (2016, 2018), а також чемпіонка Європейських ігор-2019 у командній першості.
  • Кроль - учасниця Олімпіади-2016 на дистанції 800 метрів. На Іграх у Ріо-де-Жанейро вона зупинилася на стадії півфіналу.
  • Особистий рекорд Кроль на дистанції з бігу на 800 метрів - 1:58.60 хв. Його вона встановила у 2016 році.

Що далі

  • П'ятниця, 19 серпня, 11:50. Легка атлетика: біг на 800 метрів, жінки, півфінал
  • Субота, 20 серпня, 21:15. Легка атлетика: біг на 800 м, жінки, фінал
На початок