Збірна України візьме участь у чемпіонаті світу з дзюдо серед кадетів попри бойкот IJF: чим це пояснюють

Збірна України візьме участь у чемпіонаті світу з дзюдо серед кадетів попри бойкот IJF: чим це пояснюють

Збірна України візьме участь у чемпіонаті світу з дзюдо серед кадетів попри бойкот IJF: чим це пояснюють
. Федерація дзюдо України

На турнірі в Сараєво не будуть представлені спортсмени з Росії та Білорусі.

Збірна України з дзюдо братиме участь у чемпіонаті світу серед кадетів. Про це розповів головний тренер збірної Віталій Дуброва.

Кадетська світова першість відбудеться в боснійському Сараєво в період 24-28 серпня. Турнір організовує Міжнародна федерація дзюдо (IJF).

Востаннє кадетську першість з дзюдо проводили ще 2019 року в Казахстані. Тоді українці здобули три нагороди (два "срібла" та одну "бронзу") й посіли 13-те місце в підсумковому медальному заліку.

При цьому у червні у Федерації дзюдо України оголосили, що бойкотуватимуть усі міжнародні старти під егідою IJF. Причиною для бойкоту стало рішення IJF дозволити спортсменам з Росії та Білорусі змагатися у своїх турнірах на умовах нейтралітету.

Читайте також: Україна бойкотуватиме усі турніри з дзюдо через допуск Росії: IJF рішення про послаблення санкцій не змінюватиме

Рішення відправити кадетську збірну до Сараєво українська сторона пояснила недопуском представників двох держав-агресорів до першості. Чи стосуватимуться обмеження для росіян та білорусів майбутніх дорослих турнірів, у ФДУ поки не знають.

"Так, нами було прийняте рішення, що наша команда візьме участь у чемпіонату світу серед кадетів, який відбудеться в Сараєво 24-27 серпня. Ми отримали підтвердження, що Росія і Білорусь не будуть представлені на цих змаганнях, хоча в Міжнародній федерації дзюдо нам поки не уточнили - їх не буде тільки тут чи взагалі на турнірах під егідою IJF.

Але враховуючи, що це кадети, і більшість з них зараз тренується за кордоном, ми не хочемо позбавляти їх такого важливого старту. Тому прийняли рішення, що наша команда братиме участь у змаганнях. Що стосується дорослого чемпіонату світу - тут питання відкрите і ми продовжуємо слідкувати за ситуацією", - наводять слова Віталія Дуброви у ФДУ.

Що відомо

  • Попри бойкот турнірів IJF, українські дзюдоїсти продовжують змагатися в міжнародних турнірах. У серпні на етапі Кубка Європи-2022 в Латвії збірна України завоювала 11 нагород різних гатунків та посіла перше місце в медальному заліку.
Читайте також: Дар'я Білодід уперше за два з половиною роки виграла на міжнародному турнірі з дзюдо
  • Ще шість медалей українські дзюдоїсти здобули на Європейському юнацькому олімпійському фестивалі у Словаччині. Серед них - три "золота".
  • На Європейських університетських іграх-2022 у Польщі представники України вибороли одразу 10 медалей у дзюдо.
На початок