Склад збірної України на чемпіонат Європи-2022 зі спортивної гімнастики зазнав змін: хто у фінальній заявці

Склад збірної України на чемпіонат Європи-2022 зі спортивної гімнастики зазнав змін: хто у фінальній заявці

Ексклюзивно
Склад збірної України на чемпіонат Європи-2022 зі спортивної гімнастики зазнав змін: хто у фінальній заявці
. Facebook Gimnastična zveza Slovenije

Україну в Мюнхені представлятимуть 13 гімнастів у чоловічому й жіночому турнірах.

Збірна України зі спортивної гімнастики затвердила остаточний склад на чемпіонат Європи, що в серпні проходитиме в Мюнхені.

Континентальна першість триватиме в період 11-21 серпня. Жіночі змагання пройдуть 11-14 серпня, чоловічі - 14-18 серпня.

За інформацією Суспільне Спорт, фінальна заявка України зазнала кількох змін у порівнянні з попереднім складом, що було оприлюднено на початку липня.

Суспільне Спорт – ексклюзивний транслятор мультиспортивного чемпіонату Європи в Україні. Дивіться трансляції наживо на сайті Суспільне Спорт, а також на регіональних телеканалах Суспільного.

Склад збірної України зі спортивної гімнастики (фінальна заявка)

Місця Вікторії Іваненко та Катерини Куліній у попередній заявці посіли Маргарита Козловська та Діана Савел'єва. У чоловіків замість Назара Чепурного - багаторазового призера етапів Кубка світу - на контитенальну першість вирушить Пантелій Колодій.

  • чоловіки: Ілля Ковтун, Пантелій Колодій, Микита Мельников, Петро Пахнюк, Ігор Радівілов, Юліан Юзифишин, Іван Рудой, Ігор Дишук, Радомир Стельмах, Дмитро Прудко

У 2021 році Ігор Радівілов здобув "золото" на Євро в опорному стрибку. А Ілля Ковтун став бронзовим призером в особистому багатоборстві. Радомир Стельмах і Дмитро Прудко - призери Європейського юнацького олімпійського фестиваля.

Читайте також: Збірна України завоювала 18 медалей на літньому ЄЮОФ-2022: підсумковий медальний залік та всі призери
  • жінки: Юлія Кас'яненко, Єлизавета Губарева, Валерія Осіпова, Маргарита Козловська, Діана Савел'єва, Анна Лащевська, Анастасія Зубкова

Анна Лащевська - 2-разова призерка останнього Європейського юнацького олімпійського фестивалю.

Що відомо

  • На попередньому Євро-2021 Україна здобула три медалі (одне "золото" та дві "бронзи") та посіла четверте місце у медальному заліку.
  • У 2022 році Україна взяла участь на етапах Кубка світу та Кубка світового виклику. На останньому етапі, який відбувся у словенському Копері, українці здобули два "золота" та одну "бронзу".
Читайте також: Українські гімнасти провели найуспішніший етап Кубка виклику в 2022 році. У збірної – три "золота"
  • Чемпіонат Європи зі спортивної гімнастики пропустять спортсмени з Росії та Білорусі. Це пов'язано з санкціями, запровадженими проти країн-агресорів через повномасштабне вторгнення РФ в Україну.
На початок