Українські гімнасти провели найуспішніший етап Кубка виклику в 2022 році. У збірної – три "золота"

Українські гімнасти провели найуспішніший етап Кубка виклику в 2022 році. У збірної – три "золота"

Українські гімнасти провели найуспішніший етап Кубка виклику в 2022 році. У збірної – три "золота"
. Gimnastična zveza Slovenije

Загалом українські спортсмени вибороли чотири медалі та вийшли до п'яти фіналів.

У словенському місті Копер завершився третій етап Кубка світового виклику-2022 зі спортивної гімнастики. Як і на минулому етапі, участь у змаганнях брали двоє українських гімнастів: бронзовий призер Олімпійських ігор-2012 Ігор Радівілов та чемпіон Європи-2020 у команді Петро Пахнюк. Так само на турнірі не була представлена жіноча збірна України.

Упродовж змагань Україна завоювала чотири медалі, три з яких – золоті. Одразу два титули завоював Ігор Радівілов, який на другому етапі поспіль став найкращим у опорному стрибку та вперше за три роки приніс Україні перемогу на кільцях.

Уперше з 2020 року "золото" на паралельних брусах на такому рівні зумів здобути Петро Пахнюк. Також на рахунку українця в Словенії – "срібло" на коні та дев'яте місце у фіналі вільних вправ.

Усі медалі України на етапі Кубка світового виклику-2022 зі спортивної гімнастики в Копері

Етап у Копері став найуспішнішим для України в цьому сезоні челендж-капів. Минулий турнір у Осієку завершився для команди одним "золотом" Радівілова в опорному стрибку. Торік українці двічі здобували чотири або більше перемог за етап Кубка виклику: чотири у Варні та п'ять у Каїрі.

На рівні Кубка світу цього сезону Україна здобувала максимум два "золота" за етап: у Котбусі, Каїрі та Баку.

Читайте також: Україна здобула третє "золото" на Кубку виклику зі спортивної гімнастики: перемога Пахнюка на паралельних брусах

Що відомо

  • Ігор Радівілов – 29-річний український спортивний гімнаст, родом із Маріуполя. Бронзовий призер Олімпійських ігор-2012 у опорному стрибку, триразовий призер чемпіонатів світу, чотириразовий чемпіон Європи.
  • Петро Пахнюк – 30-річний український спортивний гімнаст із Києва. Чемпіон Європи-2020 у складі збірної України, віцечемпіон Європи-2019 на паралельних брусах, дворазовий бронзовий призер Європейських ігор.
  • Російські та білоруські гімнасти наразі не можуть брати участь у міжнародних турнірах. Їх усунули через повномасштабне вторгнення Росії в Україну за підтримки Білорусі.
Читайте також: Україна вперше в історії здобула "золото" чемпіонату світу з аеробіки. Його принесла Анастасія Курашвілі: відео
На початок