"Думали – літак, потім сильний вибух". Мешканці кропивницької п'ятиповерхівки розповіли про пошкодження від авіаудару

"Думали – літак, потім сильний вибух". Мешканці кропивницької п'ятиповерхівки розповіли про пошкодження від авіаудару

"Думали – літак, потім сильний вибух". Мешканці кропивницької п'ятиповерхівки розповіли про пошкодження від авіаудару
. Суспільне Кропивницький

У п’ятиповерховому будинку в Кропивницькому під час ракетного удару повилітало скло з вікон. Начальниця житлово-експлуатаційної організації №1 Світлана Ковальова говорить, пошкоджені вікна і балконні рами в десяти квартирах та на сходових клітинах.

За словами Світлани Ковальової, вікна в під’їздах забили клейонкою. Будинок обстежують: "У першому під'їзді є інформація, що пішли тріщини".

Марія Рихлицька час ракетного удару була в квартирі з чотирирічною донькою. "Якраз виходили з нею з ванни, почули гул, подумали, що це летить літак, потім почули вибух дуже сильний, я схватила дитину, почала швиденько вдягати, понесла вниз на руках, тому що весь під’їзд був засипаний уламками скла. Був спочатку вибух, а вже потім пролунав сигнал тривоги, тобто ми були зовсім не готові з дитиною!".

Наталія Ткаченко живе у будинку неподалік місця обстрілу. "Он бачите, вилетіло скло там, де дерев'яні рами. На п’ятому поверсі раму зігнуло. МНС викликали, вони зняли раму. Моторошно, удар дуже сильний, вискочила в коридор, де вважаю більш-менш безпечне місце. Незрозуміло, куди попали, розумієте?".

Василь Дроботов виносив на смітник скло з вікон своєї квартири. Був височенний стовп диму, з боку злітно-посадкової смуги і в академії, де ангари, дим, метрів 50 висотою. Видно було, що тушили, чути було".

Протиповітряна оборона не може гарантувати стовідсотковий захист від російських ракет жителям області, сказав голова обласної військової адміністрації Андрій Райкович. "Я не можу зараз повідомити, як працювало ПВО, але недосконале наше ПВО. Немає у нас залізного щита. Ми повинні це розуміти. Тому ризики максимальні. Ми маємо стосунки з армією, яка готувалася до агресії, яка не шкодує ніяких самих новітніх ракет. Це сучасна зброя, це не зброя другої світової. Вони йдуть на низьких висотах. Люди їх бачать і вже говорили, що були на городах і бачили проліт і зразу удари. Фактор небезпеки нам потрібно враховувати в організації нашого мирного життя. Хочеться дуже, щоб ми раніше отримували сигнали, але маємо, що маємо".

Що відомо

П’ятеро загиблих, 26 поранених, один у тяжкому стані, пошкоджені будівлі, два цивільні літаки "Cessna" і літак Ан-26. Такі наслідки удару російськими військовими ракетами класу "Калібр" по Кропивницькому. Це інформація від начальника військової адміністрації Андрія Райковича. Говорить, дані не остаточні.

Читайте також

  • Зруйнований приватний будинок, у чотирьох багатоповерхівках і школі – вибиті вікна. Це наслідки ракетного обстрілу Кропивницького, який відбувся вранці 23 липня.
  • У центрі Кропивницького на час повітряної тривоги відчинятимуть приватне укриття
Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб
На початок