Підірвався на міні: у боях за Україну загинув черкаський військовослужбовець

Підірвався на міні: у боях за Україну загинув черкаський військовослужбовець

Підірвався на міні: у боях за Україну загинув черкаський військовослужбовець
. Фото Укрзалізниці

На російсько-українській війні загинув молодший сержант із Черкащини Юрій Гульчук. Про це повідомила Суспільному прессекретарка регіональної філії "Одеська залізниця" Лариса Слободська.

За інформацією Лариси Слободської, чоловік був працівником Христинівської регіональної філії "Одеська залізниця", а потому пішов на військову службу:

"Юрій Гульчук був слюсарем з ремонту рухомого складу. На залізницю він прийшов працювати в лютому 2008 року, а у 2014-му став до лав Збройних Сил України, де служив розвідником розвідувальної роти".

Загинув Юрій Гульчук 19 червня під час виконання бойового завдання в Харківській області, підірвавшись на міні, прокоментувала прессекретарка.

Йому було 39 років.

За мужність і відвагу при виконанні бойових завдань військовослужбовця нагородили медаллю "Захиснику Вітчизни" та орденом "За мужність" ІІІ ступеня (посмертно).

Що відомо

  • 24 лютого о четвертій годині ранку Росія напала на Україну. Президент Росії Володимир Путін виступив з екстреним зверненням до громадян, в якому повідомив про рішення щодо початку військової операції на Донбасі.
  • 24 лютого близько 08:30 у центральну частину Умані влучив снаряд. Загинув 39-річний уманчанин. Ще п'ятеро людей звернулися до лікарні з травмами.
  • 25 лютого поблизу села Розсішки від вибуху снаряда загинув водій вантажівки. Жителів села Росішки евакуювали.
  • У Черкаській області внаслідок ворожих обстрілів отримали травми 23 людини, розповів голова облдержадміністрації Олександр Скічко.
  • На Черкащині військова частина, яка знаходиться у селі Дубіївка Черкаського району, зазнала атаки з повітря. Людей з Дубіївки та населених пунктів, які в радіусі 16 кілометрів від військової частини — евакуювали.
  • У Смілі у районі "Загребля" обстріляли військову частину. Про це Суспільному повідомив міський голова Сміли Сергій Ананко. З його слів, повідомлення про обстріли ТЕЦ не відповідають дійсності.
  • Зранку 1 березня на Черкащині зафіксували чотири вибухи в Уманському районі. Життю черкаських військових, які отримали травми під час вибухів в Умані, нічого не загрожує.
  • 12 березня на Черкащині під час нічних авіанальотів збили ракету. Її уламки впали на подвір'я, пошкодивши будинок і кілька авто, травмованих немає повідомив керівник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець.
  • На Черкащині в ніч на 16 березня збили ракету, повідомив радник керівника Обласної військової адміністрації Олександр Скічко. За його словами, травмованих унаслідок події немає.
  • 26 червня по Черкащині Росія завдала два ракетних удари, унаслідок яких загинула одна людина, п'ятеро людей отримали травми. Також пошкоджена інфраструктура.
  • 16 липня дві російські ракети влучили у ферму в одному із сіл на Чигиринщині. Унаслідок удару загинули тварини також є руйнування.

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Читайте також

На початок