У ферму на Черкащині влучили дві ракети по 13 мільйонів доларів

У ферму на Черкащині влучили дві ракети по 13 мільйонів доларів

У ферму на Черкащині влучили дві ракети по 13 мільйонів доларів
. Фото - прокуратура у Черкаській області, фото з місця ураження російськими ракетами 16 липня на Чигиринщині

У ферму на Черкащині 16 липня влучили дві ракети класу "повітря-земля", вартість яких складає по 13 мільйонів доларів за кожну. Про це повідомив керівник Черкаської ОВА Ігор Табурець.

За даними командування Повітряних сил ЗСУ, 16 липня ракети на Черкащину прилетіли з Каспійського моря.

"16 липня близько 15:20 стратегічні бомбардувальники Ту-95МС російських окупаційних військ завдали ракетного удару по Україні з району Каспійського моря. Ворог випустив шість ракет типу Х-101(Х-555). Чотири ракети знищили на Запоріжжі та Дніпропетровщині. Решта – влучили у сільськогосподарське підприємство на Черкащині", – йдеться у повідомленні.

Як розповів Ігор Табурець, вартість однієї такої ракети складає 13 мільйонів доларів:

"Ми отримали два прильоти по об'єктах цивільної інфраструктури, а саме у невеличкому селищі, і приліт відбувся у закинуту ферму, де на щастя з людей нікого не було. На жаль, серед денацифікованих виявились декілька тварин.

За попередньою інформацією, це ракети, які були випущені з тяжких бомбардувальників. Орієнтовна вартість однієї ракети становить 13 мільйонів доларів. І ми бачимо, що російська армія не цурається бити такими ракетами по цивільних об'єктах".

Що відомо

  • 24 лютого о четвертій годині ранку Росія напала на Україну. Президент Росії Володимир Путін виступив з екстреним зверненням до громадян, в якому повідомив про рішення щодо початку військової операції на Донбасі.
  • 24 лютого близько 08:30 у центральну частину Умані влучив снаряд. Загинув 39-річний уманчанин. Ще п'ятеро людей звернулися до лікарні з травмами.
  • 25 лютого поблизу села Розсішки від вибуху снаряда загинув водій вантажівки. Жителів села Росішки евакуювали.
  • У Черкаській області внаслідок ворожих обстрілів отримали травми 23 людини, розповів голова облдержадміністрації Олександр Скічко.
  • На Черкащині військова частина, яка знаходиться у селі Дубіївка Черкаського району, зазнала атаки з повітря. Людей з Дубіївки та населених пунктів, які в радіусі 16 кілометрів від військової частини — евакуювали.
  • У Смілі у районі "Загребля" обстріляли військову частину. Про це Суспільному повідомив міський голова Сміли Сергій Ананко. З його слів, повідомлення про обстріли ТЕЦ не відповідають дійсності.
  • Зранку 1 березня на Черкащині зафіксували чотири вибухи в Уманському районі. Життю черкаських військових, які отримали травми під час вибухів в Умані, нічого не загрожує.
  • 12 березня на Черкащині під час нічних авіанальотів збили ракету. Її уламки впали на подвір'я, пошкодивши будинок і кілька авто, травмованих немає повідомив керівник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець.
  • На Черкащині в ніч на 16 березня збили ракету, повідомив радник керівника Обласної військової адміністрації Олександр Скічко. За його словами, травмованих унаслідок події немає.
  • 26 червня по Черкащині було завдано два ракетних удари, унаслідок яких загинула одна людина, п'ятеро людей отримали травми. Також пошкоджена інфраструктура.
  • 16 липня під час повітряної тривоги на Черкащині чули вибухи. Два вибухи пролунали в одному із сіл Чигиринської тергромади.

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Читайте також

На початок