Легка атлетика: чемпіонат світу
Легка атлетика: чемпіонат світу
"Вдалося все, що хотіла". Марина Бех-Романчук - про успішну кваліфікацію у потрійному стрибку на ЧС-2022

"Вдалося все, що хотіла". Марина Бех-Романчук - про успішну кваліфікацію у потрійному стрибку на ЧС-2022

Ексклюзивно
"Вдалося все, що хотіла". Марина Бех-Романчук - про успішну кваліфікацію у потрійному стрибку на ЧС-2022
. AP

Що сказала спортсменка про свій результат.

Марина Бех-Романчук пройшла у перший свій фінал на чемпіонаті світу-2022 з легкої атлетики. У дебютному для себе виступі у потрійному стрибку на світовій першості українка з першої ж спроби виконала кваліфікаційний норматив.

Результат Бех-Романчук у кваліфікації (14.54 м) загалом став другим серед усіх учасниць. Лише володарка світового рекорду Юлімар Рохас стрибнула далі за українку - на 14.74 метри.

Читайте також: Марина Бех-Романчук з першої спроби відібралася у фінал потрійного стрибка на ЧС-2022: результат

Після першого виступу на чемпіонаті світу-2022 Бех-Романчук дала ексклюзивний коментар Суспільне Спорт, у якому оцінила свій результат.

Українська стрибунка залишилася задоволеною своїм дебютом на чемпіонаті світу у потрійному стрибку. А також звернула увагу на підтримку атлетів на стадіоні в Орегоні.

  • Про виступ у кваліфікації чемпіонату світу в потрійному стрибку
"Усе вдалося, що хотіла. Все зробила. Налаштовуємось на фінал. Дуже гарні умови, мені дуже імпонує сектор. А також подобається підтримка, адже стадіон заповнений. Люди дивляться та вболівають, а це дуже важливо для спортсменів. Цього, наприклад, у Токіо дуже не вистачало, особливо мені, бо я люблю співпрацювати з публікою. Це реально додає необхідних емоцій. Тут публіка присутня, і я впевнена, що на фінальних стрибках буде ще більше, адже це вечірня програма".
  • Про підготовку до світової першості

"Із фізичної точки зору в підготовці ми не зіштовхувались з проблемами. Так, звичайно, ми всі живі люди, тому бували деякі пошкодження, травми, не до кінця допрацьовували план чи ще щось. Важко було саме в психологічному плані, тому що ти ніколи не перебуваєш в стані спокою. Ти не можеш розслабитися, як зазвичай це буває, коли ти потренувався, зробив важкий тиждень, а потім десь поїхав і відпочив, розважився. Зараз навіть морально не можеш собі дозволити, як я кажу, розважитися. Ти постійно перебуваєш в напрузі, тому що ти хвилюєшся за рідних, за друзів.

У мене дуже багато знайомих у військах та в ТРО. Багато друзів лишилося на підконтрольній Україні території, але близькій до лінії фронту. Плюс – в Україні мої батьки, а батько чоловіка обороняє країну в Донецькій області. Але ми за кордоном і повинні працювати, виконувати свою роботу. Усе для того, щоб цей час, проведений тут, не був даремний. Адже нашим людям, нашим військовим потрібен позитив, мотивація, віра в те, що ми сильна нація, що ми можемо перемагати. А нам це під силу, адже не зважаючи на всі ці умови, тільки погляньте, як виступають наші спортсмени на міжнародних аренах. Я впевнена, що в нас все вийде".

Що відомо

  • Марина Бех-Романчук дебютувала на міжнародному рівні у потрійному стрибку лише у 2022 році. І здобула дві срібні медалі - на чемпіонаті світу у приміщенні та на етапі Діамантової ліги у Досі.
  • Особистий рекорд Бех-Романчук у потрійному стрибку на відкритому повітрі складає 14.73 метри.
  • Крім потрійного стрибка, Бех-Романчук також виступить на чемпіонаті світу у стрибках у довжину.

Що далі

  • Вівторок, 19 липня, 04:20. Потрійний стрибок, фінал.
  • Субота, 23 липня, 22:00. Стрибки у довжину, кваліфікація.
  • Понеділок, 25 липня, 03:50. Стрибки у довжину, фінал.
На початок