Легка атлетика: чемпіонат світу
Легка атлетика: чемпіонат світу
"Це була така собі «школа батога»". Роман Кокошко прокоментував свій дебют та результат на ЧС з легкої атлетики

"Це була така собі «школа батога»". Роман Кокошко прокоментував свій дебют та результат на ЧС з легкої атлетики

Ексклюзивно
"Це була така собі «школа батога»". Роман Кокошко прокоментував свій дебют та результат на ЧС з легкої атлетики
. Відділення НОК України в Одеській області

Ексклюзивний коментар українського атлета для Суспільне Спорт.

Україна уперше за 11 років була представлена в чоловічому штовханні ядра на чемпіонаті світу з легкої атлетики. Відібратися на світову першість зміг 25-річний Роман Кокошко, який у 2022 році виконав норматив, штовхнувши ядро за 21.20 метра.

Чемпіонат світу-2022 став для Кокошка дебютним великим турніром у кар'єрі. Безпосередньо на світовій першості йому не вдалося показати свої найкращі спроби: у кваліфікації Роман штовхнув ядро на 20.02 метра, з цим результатом опинився на 15-му місці у протоколі і не потрапив до фіналу.

Читайте також: Українець Кокошко фінішував у топ-15 зі штовхання ядра на чемпіонаті світу, але не пройшов у фінал: результат

Після виступу Роман в ексклюзивному коментарі Суспільне Спорт оцінив свій результат, пояснив, чому вважає його незадовільним, та розповів, як на його підготовку вплинула повномасштабна війна в Україні.

  • Про результат на дебютному чемпіонаті світу

"Це мій перший чемпіонат світу в кар’єрі. Зважаючи на обставини і на те, як ми підійшли до змагань, я результатом незадоволений. Треба було штовхати далі, але маємо те, що маємо. Працюємо далі. Наступний старт - чемпіонат Європи. До нього треба ретельніше підготуватись, тому все попереду.

Так, на тренуваннях усе було непогано. Але тренування - це тренування, а основний старт - це основний старт. Про тренування зараз узагалі не варто говорити, адже там відповідальність далеко не така висока. Треба психологічно готувати себе на основні змагання. Поки що тільки такий результат [на чемпіонаті світу].

Чи можна назвати цей результат «початком» на рівні чемпіонату світу? Це, напевно, найбільший мінімум. Це була така собі «школа батога», із якої треба буде зробити правильні висновки та рухатися далі".

  • Про вплив війни в Україні на підготовку до чемпіонату світу

"Звичайно, війна вплинула на підготовку всіх членів збірної України. Якщо дивитись новини, то можна побачити, що кожного дня наші міста потрапляють під обстріли, половину спортивної інфраструктури [України] вже зруйновано. Навіть не хочу називати Росію «країною». Це просто нелюди, які намагаються нас знищити з лиця Землі, незрозуміло чого. Це - країна-агресор. Увесь світ повинен це розуміти. І я як спортсмен прошу в усіх країн допомоги.

Адже я бачу, що чим більше часу проходить, тим більше в країн замилюються очі, вони не хочуть говорити про це і знаходять інші проблеми. Хоча я вважаю, що війна в Україні - це проблема №1 у світі. Російська Федерація - це загроза для всього цивілізованого суспільства. Потрібно на це кожен день звертати увагу, і думаю, що спільними зусиллями ми зможемо подолати її".

Хто такий Роман Кокошко

  • Кокошко - 25-річний штовхальник ядра з Одещини.
  • У серпні 2019 року Роман став чемпіоном України. На змаганнях у Луцьку найкращим результатом Кокошка стали 19.70 м.
  • Свій найкращий результат у кар'єрі - 21.23 м - Роман продемонстував у червні цього року на змаганнях у Лісабоні.
Читайте також: "Ще ніколи в житті так сильно не пишався тим, що я українець". На чемпіонаті світу дебютував штовхальник ядра Кокошко
На початок