В ЄС впевнені у належному використанні зброї Україною — єврокомісарка

В ЄС впевнені у належному використанні зброї Україною — єврокомісарка

В ЄС впевнені у належному використанні зброї Україною — єврокомісарка
Прапори України та ЄС, Київ, 23 червня 2022 року. AP/Nariman El-Mofty

Європейський Союз надає Україні військову допомогу з метою забезпечити право країни на самозахист перед фактом неспровокованої російської агресії, і продовжує підтримувати армію України за повної довіри та впевненості у належному використанні наданої зброї.

Про це повідомляє у Twitter Єврокомісарка із внутрішніх справ Йлва Йоганссон.

"Україна веде боротьбу проти злочинного вторгнення Росії, та потребує зброю для того, щоб захистити себе. ЄС матеріально підтримує армію України у повній довірі та у повній впевненості", — зазначила Єврокомісар.

ЄС підтримує українську армію з повною довірою і впевненістю — Єврокомісар
ЄС підтримує українську армію з повною довірою і впевненістю — Єврокомісар. Twitter / EU Commissioner for Home Affairs Ylva Johansson

14 липня офіційний представник НАТО повідомив Суспільному, що в альянсі впевнені у зобов'язаннях уряду України належним чином зберігати та вести облік зброї наданої союзниками. Того ж дня керівник Офісу президента Андрій Єрмак запропонував народним депутатам створити Тимчасову спеціальну комісію для контролю використання зброї наданої партнерами.

8 липня Конгресвумен США Вікторія Спартц звернулася з листом до президента Байдена про необхідність перевірити, чи є так звані "російські зв’язки" в очільника Офісу президента Андрія Єрмака. Членкиня Конгресу Вікторія Спартц висловила занепокоєння щодо нагляду за поставками зброї Україні.

11 липня Спартц опублікувала на власній інтернет-сторінці чергову заяву із закликами до відставки Єрмака.

12 липня у видання Financial Times опублікувало статтю у якій процитувало слова заступниці держсекретаря США з контролю над озброєннями Бонні Деніз Дженкінс про те, що "можливість того, що американська зброя, відправлена в Україну, може потрапити в чужі руки, розглядається".

14 липня Конгресвумен Вікторія Спартц опублікувала чергову заяву, у якій закликала запровадити належний нагляд за виділеною військовою допомогою створити спільну робочу групу щодо України.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 142. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок