Україна здобула п'ять медалей за третій день Всесвітніх ігор-2022 та продовжує йти у топ-3 медального заліку

Україна здобула п'ять медалей за третій день Всесвітніх ігор-2022 та продовжує йти у топ-3 медального заліку

Україна здобула п'ять медалей за третій день Всесвітніх ігор-2022 та продовжує йти у топ-3 медального заліку
. Олексій Бичков після виграшу "золота" Всесвітніх ігор-2022, фото: The World Games

За кількістю медалей українці ділять перше місце.

Збірна України продовжує здобувати нагороди Всесвітніх ігор - головного змагання для неолімпійських видів спорту. За перші два дні українці здобули 17 нагород, а упродовж третього дня додали ще п'ять у свій медальний залік.

У третій змагальний день Україна була представлена в трьох видах спорту - паверліфтингу, сумо та парашутному спорті. У перших двох синьо-жовтим атлетам вдалося виграти медалі.

Чемпіоном Всесвітніх ігор-2022 став 6-разовий чемпіон світу з паверліфтингу у суперважкій вазі Олексій Бичков. На рівні чемпіонату світу 36-річний українець не програє з 2015 року, але єдиний виступ на Всесвітніх іграх у 2017 році завершився для нього без медалі (дискваліфікація за три невдалі спроби).

У 2022 році Бичков взяв реванш, з мінімальною перевагою завдяки вдалій спробі у третьому виді змагань, він виграв "золото". Загальна вага, яку підкорив Олексій Бичков, - 1115 кг. За це він набрав 107.92 бала, випередив на 0.24 бала срібного призера.

Також у суперважкій вазі паверліфтингу медаль здобула Тетяна Мельник - українка стала бронзовою призеркою.

Ще три нагороди Україна виграла в сумо. У відкритих змаганнях серед жінок в України одразу дві медалі: Іванна Березовська здобула "золото", а Світлана Яромка - "бронзу". У півфіналі Березовська взяла реванш у Яромка за поразку в фіналі суперважкої категорії, а тоді виграла і фінал.

Читайте також: Україна завоювала 13 медалей за другий день Всесвітніх ігор та йде на другому місці в медальному заліку

Тож Березовська здобула "срібло" та "золото" Всесвітніх ігор-2022, а Яромка - "золото" та "бронзу".

А в чоловічій відкритій категорії "бронза" в активі Олександра Вересюка - для нього перша нагорода Всесвітніх ігор-2022.

Усі медалі України на Всесвітніх іграх-2022

  • "золото": Софія Гречко (підводне плавання), Анжеліка Терлюга (карате), Аніта Серьогіна (карате), Володимир Рисієв (паверліфтинг), Світлана Яромка (сумо), Важа Даіаурі (сумо), Іванна Березовська (сумо), Олексій Бичков (паверліфтинг)
  • "срібло": Станіслав Горуна (карате), Софія Гречко (підводне плавання), Микола Баранник (паверліфтинг), Іванна Березовська (сумо), Демід Караченко (сумо), Карина Колесник (сумо)
  • "бронза": Анастасія Дерев'янко (паверліфтинг), Лариса Соловйова (паверліфтинг), Святослав Семикрас (сумо), Данило Ковальов (паверліфтинг), Анастасія Антоняк (підводне плавання), Тетяна Мельник (паверліфтинг), Олександр Вересюк (сумо), Світлана Яромка (сумо)

Медальний залік Всесвітніх ігор-2022 (після третього дня)

За підсумками третього змагального дня відбулася зміна лідера - Німеччина обійшла Колумбію, а також посунула Україну на третє місце в медальному заліку. У німців дев'ять золотих медалей, на одну більше ніж у Колумбії, України та Японії - найближчих переслідувачів.

За кількістю медалей Україна ділить перше місце з Італією - у команд по 22 нагороди. Італійці за третій день виграла одразу 13 медалей, вони йдуть на шостому місці у медальному заліку.

  1. Німеччина - 9+1+4
  2. Колумбія - 8+7+3
  3. Україна - 8+6+8
  4. Японія - 8+5+6
  5. Угорщина - 6+4+4
  6. Італія - 5+8+9
  7. Китай - 5+4+1
  8. Польща - 3+3+4
  9. Єгипет - 3+1+1
  10. Бельгія - 3+0+2

Усього розіграно уже 77 комплектів медалей, на подіум підіймалися представники 44 різних країн.

Читайте також: Україна змагатиметься на Всесвітніх іграх-2022: що треба знати про склад команди та змагання
На початок