Маріупольський порт в першій декаді липня буде готовий для прийняття і відвантаження вантажів

Маріупольський порт в першій декаді липня буде готовий для прийняття і відвантаження вантажів

Маріупольський порт в першій декаді липня буде готовий для прийняття і відвантаження вантажів
. Маріуполь порт, фото: "Економічна правда"

В Маріуполі окупанти запустили буксирний кран для очищення суднохідного каналу та акваторії порту. З Маріупольського району окремо подано електрику і триває запуск портових кранів. Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

За його словами, фактично, в першій декаді порт буде готовий для прийняття вантажів і відвантаження награбованого через основний глибоководний канал.

"Вантажі (металопрокат, зерно) планується за відкатаною схемою постачати напряму через Сирію", — йдеться в повідомленні. Він додав, що саме такий канал узгодили при візиті на минулому тижні в Сирію куратор від Держдуми РФ та представники так званої "ДНР".

Що відомо

  • До середини липня окупанти мають відновити роботу Маріупольського порту
  • У тимчасово окупованому Маріуполі російські військові почали потроху випускати людей з міста на власному авто та ввели комендантську годину.
  • Міський голова Маріуполя Вадим Бойченко під час брифінгу заявив, що, на його думку, російські окупанти запрошують маріупольців повертатися у місто, щоб створити "живий щит" з них.
  • Російські війська зруйнували Маріуполь Донецької області. Місто перебувало в блокаді армії РФ із початку березня. Голова Донецької обласної військової адміністрації Кириленко повідомив, що за час війни у Маріуполі загинули від 20 до 22 тисяч людей. Українській владі вдалось верифікувати 33 тисячі людей, яких російські окупанти примусово вивезли з Маріуполя на окуповану територію Донеччини або у РФ. Мер Маріуполя Бойченко повідомив, що інфраструктура міста внаслідок боїв пошкоджена на 90%.
  • До кінця 2022 року у Маріуполі через відсутність водопостачання та зруйновану каналізацію від хвороб та епідемій можуть померти понад 10 тисяч людей. Наразі у місті перебуває від 150 до 170 тисяч жителів.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook та Instagram

На початок