Встановили особи 33 тисяч людей, яких депортували з Маріуполя

Встановили особи 33 тисяч людей, яких депортували з Маріуполя

Встановили особи 33 тисяч людей, яких депортували з Маріуполя
.

Українській владі вдалось верифікувати 33 тисячі людей, яких російські окупанти примусово вивезли з Маріуполя на окуповану територію Донеччини або у РФ.

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

"Процес депортації продовжується, підсилений зачистками. Найбільш лютують в місті війська росгвардії, зокрема “кадирівці”. Ситуація ускладнена предечаю колаборантами даних по працівниках муніципалітету, поліції та інших правоохоронних органів. За інформацією, що надходить, військові росгвардії проводять арешти, катування та розстріли проукраїнськи налаштованих маріупольців прямо на місці", - повідомив він.

За інформацією Андрющенка, у фільтраційних таборах перебувають близько 10 тисяч людей. Окупанти не приховують, що основна мета фільтрації - це змусити людей залишитись на окупованій території та зірвати евакуацію.

Що відомо

  • Під час боїв за Маріуполь поранений прикордонник підірвав себе разом з рацією, щоб обладнання не потрапило до російської армії.
  • За даними влади Маріуполя, російські окупанти завезли у Маріуполь мобільні крематорії.
  • Російські окупаційні війська створили фільтраційний табір у Мангуші поблизу Маріуполя, також вони продовжують примусово вивозити людей до РФ. Також Мангуші російські військові ще з 1 квітня утримують у заручниках співробітників Міжнародного Комітету Червоного Хреста.
  • У Маріуполі депутати від забороненої на час воєнного стану ОПЗЖ обрали “міського голову” — свого колегу по партії Костянтина Іващенка. Також “ратифікували” результати так званого референдуму 2014-го року про так звану “ДНР”.
  • Станом 27 березня, за даними міського голови, за час облоги Маріуполя у місті померло близько 5 тисяч людей, з яких близько 210 — діти.
  • У блокадному Маріуполі залишається ще 130 тисяч людей.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram та Viber

На початок