До кінця 2022 року від хвороб та епідемій у Маріуполі можуть померти понад 10 тисяч людей

До кінця 2022 року від хвороб та епідемій у Маріуполі можуть померти понад 10 тисяч людей

До кінця 2022 року від хвороб та епідемій у Маріуполі можуть померти понад 10 тисяч людей
. Маріуполь травень 2022 року, фото: Маріупольська міська рада

До кінця 2022 року у Маріуполі через відсутність водопостачання та зруйновану каналізацію від хвороб та епідемій можуть померти понад 10 тисяч людей. Наразі у місті перебуває від 150 до 170 тисяч жителів.

Про це повідомила пресслужба Маріупольської міської ради.

"Окупанти перетворили Маріуполь на середньовічне гетто. Тож смертність буде відповідною. Без ліків та медичної допомоги, відновлення водопостачання та справної каналізації в місті спалахнуть епідемії. Зараз більша частина наявного населення – старенькі та хворі люди. Без належних умов, смертність серед уразливих категорій зросте в рази", — йдеться у повідомленні.

За інформацією міської ради, у місто повертаються люди, які виїхали до прилеглих селищ, через те, що російські окупанти не дозволяють виїхати на вільні українські території.

"Росіяни продовжують геноцид, який розпочали 24 лютого. Наші люди в смертельній небезпеці. Тому потрібна повна евакуація міста", — зазначив міський голова Вадим Бойченко.

Що відомо

  • Маріуполь перебуває в блокаді російських військ із початку березня. Українські військові тримають оборону на території комбінату "Азовсталь", по якому російські окупанти продовжують завдавати бомбові удари. Там перебувають мирні жителі та українські військові.
  • Російські окупанти продовжили розбір завалів драмтеатру. В зв’язку з масовою відмовою маріупольців приймати участь до розборі залучено робітників МНС Росії.
  • Голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко повідомив, що за час війни у Маріуполі загинули від 20 до 22 тисяч людей. Мер Маріуполя Вадим Бойченко повідомив, що інфраструктура міста внаслідок боїв пошкоджена на 90%. При цьому 40% Маріуполя не підлягає відновленню.
  • У блокадному Маріуполі залишається ще близько 130 тисяч людей. Українській владі вдалось верифікувати 33 тисячі людей, яких російські окупанти примусово вивезли з Маріуполя на окуповану територію Донеччини або у РФ.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram та Viber

На початок