Жіноча збірна України показала топрезультат за 11 років на ЧС зі синхронних стрибків у воду з 10-метрової вишки

Жіноча збірна України показала топрезультат за 11 років на ЧС зі синхронних стрибків у воду з 10-метрової вишки

Жіноча збірна України показала топрезультат за 11 років на ЧС зі синхронних стрибків у воду з 10-метрової вишки
. Ukrainian Diving Federation

Уперше з 2011 року українки посіли місце у топ-6.

Жіноча збірна України показала найкращий результат за останні 11 років на чемпіонаті світу зі стрибків у воду. Українки у складі Софії Лискун та Ксенії Байло посіли шосте місце у синхронних стрибках з 10-метрової вишки.

Україна лише утретє змагалася у фіналі чемпіонату світу-2022 зі стрибків у воду у Будапешті. І вже втратила можливість виграти першу свою медаль: Кирило Болюх та Олексій Середа посіли четверте місце у синхронних стрибках з 10-метрової платформи.

Читайте також: Українська пара стрибунів-тінейджерів зупинилася в кроці від медалі на ЧС-2022 у синхронних стрибках у воду з 10 метрів

Третій фінал для України на ЧС зі стрибків у воду також був з 10-метрової платформи. Цього разу за медаль боролися 20-річна Софія Лискун та 17-річна Ксенія Байло, яка проводить дебютний чемпіонат світу в кар'єрі.

Лискун та Байло вдалося подолати кваліфікацію, потрапивши у топ-9 найкращих. Українки показали восьмий загальний результат, набравши за підсумками п'яти стрибків 267.72 бали.

У фіналі Лискун та Байло за підсумками перших двох навіть боролися за "бронзу". Від проміжного третього місця, на якому йшла Японія, українок відділяли лише 1.2 бали.

Ключовим моментом у виступі українських спортсменок став третій стрибок. Як і у кваліфікації, Лискун та Байло виконали його з останнім результатом, одразу опустившись на сьоме місце.

У підсумку українкам вдалося відіграти лише одну позицію. При цьому четвертий стрибок повернув Лискун та Байло у боротьбу за топ-5, однак останній українки виконали з сьомим загальним результатом і посіли шосте місце, програвши Німеччині лише 1.1 бали.

Чемпіонками світу у синхронних стрибках у воду з 10-метрової платформи стали представниці Китаю - 16-річна Чень Юйси та 15-річна Цюань Хуньчан. Найближчих переслідувачок - Ділейні Шнелл та Катріну Янг - вони випередили з перевагою у 69 балів.

  1. Китай - 368.40
  2. США - 299.40
  3. Малайзія - 298.68

...

  • 6. Україна - 283.08

Результат Лискун та Байло є найкращим для України за останні 11 років на чемпіонатах світу у стрибках з 10-метрової вишки. У 2011 році українки Вікторія Потєхіна та Юлія Прокопчук посіли п'яте місце. З того часу українки лише двічі виступали у фіналі - у 2015-му (11-е місце) та у 2017-му (12-е місце, Лискун виступала у парі з Валерією Люлько).

Усі фінали України на ЧС-2022 зі стрибків у воду

  • 4-е місце: Кирило Болюх, Олексій Середа (синхронні стрибки, 10-метрова вишка)
  • 6-е місце: Софія Лискун, Ксенія Байло (синхронні стрибки, 10-метрова вишка)
  • 9-е місце: Олександр Горшковозов, Олег Колодій (синхронній стрибки, 3-метровий трамплін)

Хто такі Софія Лискун та Ксенія Байло

  • Софія Лискун - 20-річна українська стрибунка у воду, що народилася у Луганську.
  • Для Софії Лискун це другий чемпіонат світу з водних видів спорту у кар'єрі. Найкращий результат - 12-е місце на ЧС-2017 (синхронні стрибки з 10-метрової вишки).
  • Лискун - 2-разова призерка Юнацьких Олімпійських ігор-2018, а також 2-разова призерка чемпіонатів Європи з водних видів спорту ("золото" у команді, 2018 рік; "бронза" у синхроні з 10-метрової вишки, 2021 рік).
  • Ксенія Байло - 17-річна українська стрибунка у воду з Миколаєва. Дебютантка чемпіонатів світу з водних видів спорту.
  • Байло - 2-разва призерка Євро-2021 з водних видів спорту: "золото" у міксті (10-метрова вишка) та "бронза" у синхроні (10-метрова вишка).
На початок