Українська пара стрибунів-тінейджерів зупинилася в кроці від медалі на ЧС-2022 у синхронних стрибках у воду з 10 метрів

Українська пара стрибунів-тінейджерів зупинилася в кроці від медалі на ЧС-2022 у синхронних стрибках у воду з 10 метрів

Українська пара стрибунів-тінейджерів зупинилася в кроці від медалі на ЧС-2022 у синхронних стрибках у воду з 10 метрів
. Кірілл Болюх та Олексій Середа на ЧС-2022, фото: AP Photos

Україна виступала наймолодшим складом серед усіх учасників чемпіонату світу.

Збірна України зі стрибків у воду продовжує виступ на чемпіонаті світу. У перший змагальний день українці змагалися у першому фіналі змагань, після чого не потрапили до двох наступних. Другий фінал для України - синхронні стрибки з 10-метрової вишки серед чоловіків.

Читайте також: Українці відкрили змагання зі стрибків у воду на чемпіонаті світу-2022 з водних видів спорту

Україну у цій дисципліні представляли 16-річний Олексій Середа та 15-річний Кирило Болюх. Для Середи - це другий чемпіонат світу в кар'єрі, для Болюха - перший.

У кваліфікації українська пара стрибунів набрала 393 бали та показала другий результат серед усіх учасників, впевнено відібралася до фіналу.

Головним фаворитом на перемогу в синхронних чоловічих стрибках з 10-метрової вишки був Китай, який у підсумку з великим запасом виграв "золото". На інші дві медалі, за результатами кваліфікації, претендували Україна, Велика Британія, Канада та Австралія.

Австралійці з першого ж стрибка почали відставати від цієї групи, натомість українці, британці та канадці довгий час йшли майже врівень. Вирішальним у боротьбі за нагороди став п'ятий стрибок. Перед ним Україна йшла четвертою - відставання від Канади складало 9 балів, від Великої Британії - 14. Після п'ятого стрибка - відставання у 21 та 26 балів, відповідно.

В останньому стрибку Україна не змогла відіграти відставання. Тож з сумою 396.27 балів (покращили результат кваліфікації) українська пара Середа/Болюх завершила змагання на четвертому місці. У 2019 році Україна також у цій дисципліні фінішувала на четвертому місці.

  • ЧС-2022 з водних видів спорту. Стрибки у воду: 10 м синхрон, чоловіки
  1. Китай - 467.79
  2. Велика Британія - 427.71
  3. Канада - 417.12
  4. Україна (Олексій Середа та Кирило Болюх) - 396.27

Що відомо

  • Олексій Середа змагатиметься ще на чемпіонаті світу в одиночних змаганнях з 10-метрової вишки (попередні раунди в суботу, 2 липня, фінал - неділя, 3 липня), а також у змішаних змаганнях з 10-метрової вишки (фінал в п'ятницю, 1 липня).
  • Кирило Болюх на чемпіонаті світу-2022 більше не змагатиметься з 10-метрової вишки.
Читайте також: Україна вперше в історії здобула медаль чемпіонату світу на відкритій воді: "бронзу" завоював Романчук
На початок