Аварія в Мартоноші на Кіровоградщині. Що розповідають родичі загиблих та військові про затонулий БРДМ

Аварія в Мартоноші на Кіровоградщині. Що розповідають родичі загиблих та військові про затонулий БРДМ

Аварія в Мартоноші на Кіровоградщині. Що розповідають родичі загиблих та військові про затонулий БРДМ
. Суспільне Кропивницький

В броньованій машині, яка затонула у ставку села Мартоноша на Кіровоградщині, загинула онука та донька Наталії Березовської. Внука врятували. Військовий з позивним "Крава" розповіли Суспільному, що машина була несправна.

Наталія Березовська каже, відпочивальники врятували її внука, який був у машині. Доньку дістали з води та намагались реанімувати. Шестирічну внучку за півтори години знайшли водолази у кабіні затопленої машини.

"Вони прийшли, тільки накрили столи – ніхто нічого не їв, не пив, тому, що цей БРДМ стояв коло води. Я думала вони купаються просто на березі, а вони на тій машині, і та машина почала на глибині тонуть. З дітьми. І моя внучка десь пропала. Маленький внучок, його вспіли вихватить, він весь у мазуті вискочив. А мама його, моя донька, вона, кажуть, кричала: "Ваня, де Ваня, і не знаю, чи в неї може серце стало. Її відкачували".

За словами директора обласного центру екстреної медичної допомоги Олександра Ярошенка, швидку викликали о 16:05. Медики приїхали за 20 хвилин та констатували смерть жінки.

Оглянути техніку для допомоги слідчим попросили військових. Боєць з позивним "Крава" розповів, цю модель машини перестали випускати у 1989 році. Вона розрахована на чотирьох людей, включаючи водія. "Є критерії, є інструкція, які визначають, як вона повинна готуватись, що потрібно перевірити. Вона технічно несправна для подолання водних перешкод. Ті агрегати, які мають бути задіяні, вони зараз не в тому положенні, в якому мають бути".

Каже, для використання на фронті, машина непридатна.

Знімальна група Суспільного зателефонували власнику бойової розвідувальної машини Сергію Пістолю. Він сказав, що коментувати нічого не буде.

Щоб витягти автомобіль з ставка водолазам знадобилось п'ять годин. Він був на глибині п’ять метрів на відстані 80 метрів від берега. Витягували трактором.

Машину для проведення експертиз забрала поліція. Якщо провину водія доведуть, йому загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.

Що відомо

Запобіжний захід 37-річному водію обрали у Ленінському районному суді Кропивницького. Суддя ухвалив рішення – тримання під вартою 60 днів без визначення розміру застави.

Аварія сталася 12 червня. У машині, яка затонула у місцевому ставку, було п’ятеро людей. Троє вибрались на поверхню, з них пізніше одна жінка загинула. Два тіла – жінки та дитини 2016 року народження на поверхню підняли водолази.

Читайте також

  • У Кропивницькому нацгвардійця взяли під варту. Підозрюють у замаху на вбивство
  • Уродженців Кіровоградщини, підозрюваних у переправлянні чоловіків за кордон, триматимуть під домашнім арештом

Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб

На початок