Українські полярники записали відео підтримки для оборонців Маріуполя

Українські полярники записали відео підтримки для оборонців Маріуполя

Українські полярники записали відео підтримки для оборонців Маріуполя
. Українські полярники зі станції "Академік Вернадський" долучилися до всесвітньої акції з підтримки захисників Маріуполя. Фото: Національний антарктичний науковий центр

Українські полярники зі станції "Академік Вернадський" долучилися до всесвітньої акції з підтримки оборонців Маріуполя. Вони записали відеозвернення.

"Захисники Маріуполя! Ми – команда 27-ї Української антарктичної експедиції – підтримуємо кожного воїна, що боронить наші рубежі на території Азовсталі. Ми цінуємо і пишаємося вашою військовою доблестю, відданістю народу України, незламністю, що за межею людських можливостей. Щомиті ви в думках та серцях кожного з нас. Станція "Академік Вернадський" з вами! Маріуполь – це Україна!", — йдеться у зверненні.

Що відомо

  • У Маріуполі українські військові знищили близько 6 тис. окупантів РФ і понад 100 одиниць техніки — "Азов"
  • Україна веде перемовини щодо евакуації 60 важкопоранених і медиків з "Азовсталі". Крім бійців "Азову", там перебувають ЗСУ, нацгвардійці, прикордонники, бійці СБУ, поліцейські та тероборона.
  • Російські війська зруйнували Маріуполь Донецької області. Місто перебувало в блокаді армії РФ із початку березня. Голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко повідомив, що за час війни у Маріуполі загинули від 20 до 22 тисяч людей. Українській владі вдалось верифікувати 33 тисячі людей, яких російські окупанти примусово вивезли з Маріуполя на окуповану територію Донеччини або у РФ. Мер Маріуполя Вадим Бойченко повідомив, що інфраструктура міста внаслідок боїв пошкоджена на 90%.
  • Президент Володимир Зеленський заявив, що, за висновками керівництва Збройних Сил України, на сьогодні не існує воєнного шляху для деблокади частково окупованого Маріуполя — українські захисники тримають там оборону на території комбінату "Азовсталь".
  • Спротив українських військових на "Азовсталі" зриває оперативні плани РФ на півдні Донбасу, повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

Читайте також

Читайте всі новини Донбасу в Telegram та Viber

На початок