У Маріуполі українські військові знищили близько 6 тис. окупантів РФ і понад 100 одиниць техніки — "Азов"

У Маріуполі українські військові знищили близько 6 тис. окупантів РФ і понад 100 одиниць техніки — "Азов"

У Маріуполі українські військові знищили близько 6 тис. окупантів РФ і понад 100 одиниць техніки — "Азов"
. Святослав Паламар. Фото: Полк "Азов"

Українські військові в Маріуполі знищили близько 6 тисяч військових РФ, в тому числі одного генерала, близько 78 танків, понад 100 одиниць бронетехніки.

Про це ідеться в заяві заступника командира полку "Азов", капітана Святослава Паламара ("Калина").

Війська РФ переважали українських захисників у кількості озброєння і кількості піхоти, зазначив Паламар: "Це угрупування нараховувало близько 14 тис. військовослужбовців. Це надзвичайно величезна кількість техніки, це літаки, це кораблі, це корабельна артилерія, це літаковильоти як тактичної, так і стратегічної авіації. І велика кількість артилерії, засобів РСЗО. А також величезна кількість ракет була випущена по нас за весь цей період".

"Калина" підкреслив, що Росія кинула на штурм Маріуполя елітні підрозділи.

"Це 150-та дивізія, це 68-й танковий полк. Це 83-я бригада ВДВ. Це 346-а бригада ГРУ, спецназ. Це 22-а бригада спецназ ГРУ. Це 9-й полк морської піхоти "ДНР". Це 810-а бригада чорноморського флоту. Це 155-а Тихоокеанська бригада. І також це стратегічна авіація та тактична авіація. Це найманці "Вагнера" і також інші бойовики з інших територій Російської Федерації та Кавказу", – сказав Паламар.

Заступник командира полку "Азов" наголосив, що оборона Азовсталі триває й здаватися вони не збираються: "Ми чинитимемо опір далі, доки у нас буде змога".

Що відомо

  • Україна веде перемовини щодо евакуації 60 важкопоранених і медиків з "Азовсталі". Крім бійців "Азову", там перебувають ЗСУ, нацгвардійці, прикордонники, бійці СБУ, поліцейські та тероборона.
  • Російські війська зруйнували Маріуполь Донецької області. Місто перебувало в блокаді армії РФ із початку березня. Голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко повідомив, що за час війни у Маріуполі загинули від 20 до 22 тисяч людей. Українській владі вдалось верифікувати 33 тисячі людей, яких російські окупанти примусово вивезли з Маріуполя на окуповану територію Донеччини або у РФ. Мер Маріуполя Вадим Бойченко повідомив, що інфраструктура міста внаслідок боїв пошкоджена на 90%.
  • Президент Володимир Зеленський заявив, що, за висновками керівництва Збройних Сил України, на сьогодні не існує воєнного шляху для деблокади частково окупованого Маріуполя — українські захисники тримають там оборону на території комбінату "Азовсталь".
  • Спротив українських військових на "Азовсталі" зриває оперативні плани РФ на півдні Донбасу, повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

Читайте також

"Азов" вимагає негайно евакуювати поранених військових з "Азовсталі" на підконтрольну Україні територію

Петиція дружини командира полку "Азов" вже набрала понад мільйон підписів

"Я помираю кожен день", "Це не війна, це вбивства" — що розповіли родичі захисників "Азовсталі"

Кучма, Ющенко і Порошенко закликають світ врятувати цивільних і військових з "Азовсталі"

"Я під обстрілами чекала його вдома. І буду чекати у Чернігові", — мати бійця, що боронить "Азовсталь"

Україна закликає Радбез ООН евакуювати поранених воїнів з "Азовсталі"

"У них лишилися, можливо, години" — криворіжанки про рідних, які тримають оборону на "Азовсталі"

На початок