Президент федерації боксу України обіймався з росіянином Кремльовим і отримав від нього нагороду: відео

Президент федерації боксу України обіймався з росіянином Кремльовим і отримав від нього нагороду: відео

Президент федерації боксу України обіймався з росіянином Кремльовим і отримав від нього нагороду: відео
. Скріншот з трансляції

А перед цим не підтримав звернення щодо призупинення діяльності федерації боксу Росії.

Президент федерації боксу України Володимир Продівус отримав нагороду з рук росіянина Умара Кремльова, який очолює Міжнародну боксерську асоціацію (IBA).

У Стамбулі розпочався Конгрес Міжнародної боксерської асоціації. Під час нього мають відбутися вибори нового президента IBA, участь на яких візьме і Кремльов.

Серед присутніх на Конгресі IBA і президент Федерації боксу України. Продівус відвідав перший день засідання, під час якого підіймалися питання системи олімпійської кваліфікації у боксі на Ігри-2024, а також розподіл фінансування між національними та континентальними федераціями.

Наприкінці першого дня Конгресу IBA Кремльов почав роздавати нагороди представникам національних федерацій. Одну з них отримав і Продівус.

Під час отримання нагороди Продівус потиснув руки Кремльову, а також обійняв його. З наступними одержувачами премій очільник IBA обмежився рукостисканням.

Дивіться відео з 2:58:26

У минулому федерація боксу України неодноразово висловлювала підтримку Кремльову. У грудні 2020 року Продівус проголосував за росіянина на виборах президента IBA. А у квітні, коли дев'ять керівників національних боксерських федерацій вимагали призупинити діяльність федерації боксу Росії через вторгнення в Україну, серед них не виявилося прізвища Продівуса.

Що відомо

  • На початку березня Кремльова намагалися зняти з посади очільника Міжнародної федерації боксу. Проте це питання так і не було винесено на голосування.
  • У травні 2020 року Кремльов пропонував Олександру Усику та Василю Ломаченку прийняти російське громадянство.
  • Проти Росії та Білорусі були накладені санкції у боксі - заборона на виступи в аматорських змаганнях. Але у професійному боксі вони продовжують змагатися: саме тому росіянин Дмітрій Бівол вийшов на бій проти мексиканця Сауля Альвареса, у якому здобув перемогу.
Читайте також: Сауль Альварес сенсаційно програв у чемпіонському бою Дмітрію Біволу
На початок