Російські військові штурмують Гірську та Попаснянську громади: зруйновано майже 60 будинків — Гайдай

Російські військові штурмують Гірську та Попаснянську громади: зруйновано майже 60 будинків — Гайдай

Російські військові штурмують Гірську та Попаснянську громади: зруйновано майже 60 будинків — Гайдай
. Луганщина 13 травня, фото: Telegram-канал Сергія Гайдая

На Луганщині військові РФ протягом 12 травня 31 раз відкривали вогонь у бік житлових масивів області — 2 людей загинули. Несумісні із життям поранення отримав 11 травня ввечері чоловік із Лисичанська, а в лікарні в Дніпрі помер 11-річний хлопчик із Золотого, який перебував у вкрай важкому стані. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Він додав, що в Сєвєродонецьку пошкоджені 7 багатоповерхівок та 1 в Лисичанську. "Однак найбільш дісталося Попаснянській і Гірській громадам. Там окупанти вели штурмові дії у напрямку Оріхового та в районі Комишувахи. Успіху щодо просування уперед вони не мали, однак житла зруйновано понад 50 будинків: 15 — у Врубівці, 12 — у Золотому, 11 — у Комишувасі, 6 — у Тошківці, 4 — у Троїцькому та ще 9 по іншим селам Попаснянської громади", — йдеться в повідомленні.

Гайдай зазначив, що удень 12 травня рятувальники ліквідували загоряння складу з вугіллям в Лисичанську.

Що відомо

  • Через бойові дії на Луганщині знищені майже всі об'єкти критичної інфраструктури. В області відсутня електрика та водопостачання.
  • У Луганській області, російські військові втратили близько 70 одиниць техніки, в районі понтонної переправи через Сіверський Донецьк, яку неодноразово обстрілювали українські військові.
  • Упродовж 12 травня військовослужбовці угруповання Об’єднаних сил успішно відбили 18 атак армії РФ. Про це повідомили у штабі операції Об'єднаних сил.
  • Транспортування газу через ГВС "Сохранівка" та прикордонну компресорну станцію "Новопсков", що знаходяться на окупованій території Луганщини, з 07:00 11 травня 2022 року приймання газу до ГТС України у фізичній точці з’єднання "Сохранівка" здійснюватися не буде.
  • У Сєвєродонецьку від постійних обстрілів російської армії пошкоджено більш ніж половина житлового фонду міста, третина вже непридатна для життя.
  • 11 травня російські окупаційні війська 26 разів обстрілювали населені пункти Луганщини. Обстрілами зруйнували 24 будинки.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram та Viber

На початок