"Вони всі не винні, казали вони". Тенісист Олександр Долгополов відреагував на зустріч російських спортсменів із Путіним

"Вони всі не винні, казали вони". Тенісист Олександр Долгополов відреагував на зустріч російських спортсменів із Путіним

"Вони всі не винні, казали вони". Тенісист Олександр Долгополов відреагував на зустріч російських спортсменів із Путіним
. Getty Images

Українець розкритикував позицію про "спорт поза політикою" та нагадав про те, що російські спортсмени – інструмент пропаганди.

Колишня перша ракетка України Олександр Долгополов відреагував на зустріч російських спортсменів із президентом РФ Владіміром Путіним. Призери Олімпійських ігор-2022 у Пекіні відвідали Кремль, де дякували Путіну за "підтримку спорту" та виголошували промови про "силу й велич" Росії.

Долгополов навів цю зустріч як приклад того, що насправді спорт у Росії не є "поза політикою". "Путін говорить про права людини (що само по собі огидно) через усунення російських спортсменів. Тож так, йому не байдуже, він завжди використовував їх у кремлівській пропаганді", – прокоментував слова президента РФ тенісист на своїй сторінці у Twitter.

Українець звернув увагу й на виступ однієї зі спортсменок, олімпійської чемпіонки з лижного спорту Вєронікі Стєпанової. Під час зустрічі вона заявила: "Я – ровесниця століття. Я народилася в січні 2001 року. На моїх очах Росія знову стала сильною, гордою, успішною. Не всім у світі це подобається. Це очевидно. Але ми на правильному шляху. І ми обов'язково переможемо, як перемогли на Олімпіаді".

"Російський спорт поза політикою, казали вони. Вони всі не винні, казали вони. Ага, звісно", – відповів на це Олександр.

У коментарі NRK Долгополов наголосив, що підтримує санкції проти Росії, зокрема запроваджені Вімблдоном, який повністю заборонив участь росіян і білорусів у турнірі. Українець вважає, що росіяни тісно пов'язані з політикою своєї держави, а отже причетні до війни, яку Росія веде проти України.

"Для багатьох людей спорт не має нічого спільного з політикою. Але в Росії та Білорусі це не так, – пояснює колишній гравець. – Зважаючи на те, що ми бачимо в Росії, їхні слова про спорт поза політикою – нісенітниця. Вони відповідальні за те, що відбувається".

Читайте також: Російські медалісти Олімпіади-2022 зустрілися з Путіним: хто був присутній

Реакція тенісного світу на війну в Україні та санкції проти РФ і РБ

Читайте також: Вторгнення Росії в Україну, день 63. Текстовий онлайн
На початок