Нацрада закликає не вручати "Премію ЗМІ за свободу" російській пропагандистці Овсянніковій

Нацрада закликає не вручати "Премію ЗМІ за свободу" російській пропагандистці Овсянніковій

Нацрада закликає не вручати "Премію ЗМІ за свободу" російській пропагандистці Овсянніковій
.

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення просить відмовитися від вручення премії Марині Овсянніковій, колишній редакторці російського пропагандистського "Первого канала", а також звільнити її з роботи в німецькому медіа, про що йдеться в опублікованому зверненні.

Раніше німецька Weimer Media Group назвала лавреатів цьогорічної "Премії ЗМІ за свободу" — ними стали президент України Володимир Зеленський, колишня кандидатка в президенти Білорусі Світлана Тихановська та Марина Овсяннікова, повідомляє DW.

Натомість нацрада заявляє, що рішення Weimer Media Group зрівняти у важливості для просування демократії та миру у Європі президента України і працівниці головного кремлівського пропагандистського рупору "Першого каналу" є неприйнятним та закликає її керівництво і журналістів відмовитися від вручення премії Овсянніковій.

"Уявна сміливість пані Овсяннікової є частиною сценарію, розробленого одним з головних пропагандистів путінського режиму, керівника Першого каналу Костянтина ЕРНСТА, який, до речі, у багатьох європейських країнах перебуває під санкціями у зв’язку з невмотивованим і надзвичайно жорстоким вторгненням Росії до України", — коментує Нацрада.

Також регулятор закликає не співпрацювати з російською пропагандисткою:

"Ми б воліли, аби Axel Springer Verlag, що володіє виданням Die Welt, відмовилася взагалі від співробітництва з пані Овсянніковою, як прикладом "консервування" впливу путінської команди на європейські мізки декількох поколінь", — йдеться в зверненні.

Повний текст заяви можна переглянути тут.

Що відомо

  • 14 березня журналістка російського пропагандистського "Першого каналу" Марина Овсяннікова під час прямого ефіру з'явилася за спиною ведучої з антивоєнним плакатом із написом "Зупиніть війну. Не вірте пропаганді, тут вам брешуть".
  • У квітні власник медіахолдингу "Аксель Шпрінгер" повідомив, що німецька газета Die Welt найняла Марину Овсяннікову як кореспондента.
  • У Росії Овсяннікову судили за адміністративною справою та, як повідомила "Медіазона" оштрафували на 30 тисяч рублів.
  • Президент України Володимир Зеленський у зверненні окремо подякував російській журналістці за мужність, натомість багато українських експертів та журналістів, зокрема Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, стверджують, що протест Овсяннікової — це черговий фейк від РФ та постановка.
Війна — усі останні новини

Читайте нас у Facebook: головні новини культури України та світу

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок