Ігри Нескорених
Ігри Нескорених
"Азовець" Ігор Галушка завоював "золото" на Іграх нескорених та закликав "врятувати Маріуполь": фото

"Азовець" Ігор Галушка завоював "золото" на Іграх нескорених та закликав "врятувати Маріуполь": фото

"Азовець" Ігор Галушка завоював "золото" на Іграх нескорених та закликав "врятувати Маріуполь": фото
. Invictus Games: Team Ukraine

Спортсмен нагадав про жахливу ситуацію в місті на Донеччині.

Збірна України здобула чергове "золото" на Іграх нескорених, що тривають у нідерландській Гаазі. П'ятий чемпіонський титул команді приніс львів'янин Ігор Галушка, який став найкращим у веслуванні на тренажерах із результатом 1121 метр.

Галушка – ветеран Національної гвардії України. З 2014 до 2017 років він воював на Донеччині у складі окремого загону спеціального призначення "Азов". За словами Ігоря, саме боротьба його побратимів у Маріуполі, що перебуває в оточенні російських військ і під постійними атаками, мотивувала його на виступ у Гаазі.

"Мої побратими зараз воюють в Маріуполі в оточенні, без достатньої кількості провізії та боєприпасів. Вони захищають українську землю там, і саме завдяки їхній мужності та силі я можу боротися тут! Вони дають мені силу!" – сказав Галушка.

На церемонію нагородження спортсмен вийшов із прапором України, на якому було написано "Save Mariupol" ("Врятуйте Маріуполь"), та емблемою полку "Азов".

Медаль Галушки була другою для України у веслуванні. Раніше цього дня "срібло" виборов іще один львів'янин – Віктор Легкодух із позивним "Алмаз". Ветеран Збройних сил України показав особистий рекорд – 807 метрів.

Читайте також: Збірна України завоювала ще три медалі на Іграх нескорених: їх принесли плавці Бадарак і Лепеха

Усі медалі збірної України на Іграх нескорених-2020

Читайте також: Донька полоненої Юлії Паєвської "Тайри" виграла "бронзу" для України на Іграх Нескорених

Що відомо

  • Ігри нескорених було започатковано в 2014 році у Великій Британії. Засновником став принц Гаррі, а перші Ігри відбулися в Лондоні.
  • У змаганнях беруть участь спортсмени-військові та ветерани, що отримали поранення, травми й інвалідність під час бойових дій.
  • Збірна України дебютувала на Іграх у 2017 році, що проходили в канадському Торонто. Тоді команда завоювала 14 медалей, а на минулих у Сіднеї – 20.
  • Наступні Ігри в Гаазі мали відбутися ще в 2020 році, проте були перенесені через пандемію коронавірусу. Проте в назві з комерційних міркувань лишився 2020 рік.
  • Наразі до програми Ігор нескорених входять стрільба з лука, легка атлетика, веслування на тренажерах, паверліфтинг, велошосе, волейбол сидячи, плавання, баскетбол і реґбі на візках та змагання з водіння.
Читайте також: Вторгнення Росії в Україну, день 56. Текстовий онлайн
На початок