Спроба штурму Мар’їнки, "вибори" та авіаудари по Маріуполю. Генштаб розповів про ситуацію на фронтах

Спроба штурму Мар’їнки, "вибори" та авіаудари по Маріуполю. Генштаб розповів про ситуацію на фронтах

Спроба штурму Мар’їнки, "вибори" та авіаудари по Маріуполю. Генштаб розповів про ситуацію на фронтах
. Міноборони України

Упродовж поточної доби російські війська здійснили невдалу спробу штурму Мар'їнки в Донецькій області, завдавали авіаударів по Маріуполю та продовжують частково блокувати Харків.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних сил України.

Зазначається, що протягом доби на всіх напрямках ситуація суттєво не змінилася. Армія РФ продовжує завдавати ракетних ударів по об’єктах промислової та цивільної інфраструктури на території України та намагається вести наступ на окремих напрямках.

"Продовжуються авіаційні удари по місту Маріуполю. Триває часткова блокада Харкова", — інформують у Генштабі.

Так, на Донецькому напрямку противник намагався штурмувати Мар’їнку, але без успіху. В порушення норм Міжнародного гуманітарного права росіяни на тимчасово зайнятих територіях продовжують утискати права громадян України. Російські диверсійно-розвідувальні групи для вчинення диверсій на території України викрадають або, погрожуючи фізичною розправою, забирають автомобільний транспорт та цивільний одяг у місцевих жителів. Також російські війська для придушення опору українців проводять фільтраційні заходи та пошук осіб, що мали стосунок до військової служби.

У тимчасово зайнятих росіянами районах Луганської області фіксується використання будівель та прилеглих територій загальноосвітніх закладів для облаштування додаткових польових шпиталів, місць розміщення озброєння, боєприпасів та військової техніки. В окремих населених пунктах противник намагається імітувати вибори та незаконно призначати "органи місцевого самоврядування" з числа місцевих мешканців, лояльних до окупаційної влади.

Війна — усі останні новини

Що відомо

  • За даними Генштабу ЗСУ, протягом доби 14 квітня на Донбасі українські захисники відбили вісім російських атак, знищивши при цьому кілька одиниць бронетехніки.
  • За час війни проти України, у період із 24 лютого по 15 квітня, Росія втратила до 20 тисяч солдатів, 756 танків та 1976 броньованих машин, повідомив Генштаб ЗСУ.
  • За оцінками влади США, війна Росії проти України може продовжитися до кінця 2022 року.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 51. Текстовий онлайн

Війна на околицях Києва та життя в столиці. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок