У США прогнозують, що війна в Україні може затягнутися до кінця року — CNN

У США прогнозують, що війна в Україні може затягнутися до кінця року — CNN

У США прогнозують, що війна в Україні може затягнутися до кінця року — CNN
. Фото: Associated Press

За оцінками влади США, війна Росії проти України може продовжитися до кінця 2022 року.

Про це заявив державний секретар Ентоні Блінкен європейським союзникам, передає CNN із посиланням на високопоставлених чиновників.

За словами деяких офіційних осіб, опитаних виданням, вони не бачать жодних ознак того, що кінцеві цілі президента Росії Володимира Путіна змінилися, і навряд чи він буде орієнтуватися на перемовини, якщо не зазнає військової поразки. Співрозмовник видання зазначив, що Блінкен обговорив зі своїми колегами "стурбованість тим, що конфлікт може затягнутися".

"Але всі його завдання зосереджені на тому, як якомога швидше зупинити конфлікт", — сказав він.

Радник з національної безпеки Джейк Салліван своєю чергою заявив, що бойові дії триватимуть "місяці або навіть довше". На думку двох неназваних європейських чиновників, бойові дії на сході України можуть тривати від чотирьох до шести місяців, а потім призвести до глухого кута.

Крім того, офіційні особи визнають, що світова спільнота може втомитися від продовження підтримки України, "і їм доведеться нагадати, що бездіяльність буде ще дорожчою".

Війна — усі останні новини

Що відомо

  • За даними видання Politico, в адміністрації президента США Джозефа Байдена обговорюють можливість візиту офіційної делегації країни до Києва.
  • 14 квітня голова Центрального розвідувального управління США Вільям Бернс заявив, що можливість використання Росією тактичної ядерної зброї на тлі невдач у веденні наступу в Україні не слід "сприймати легковажно".
  • 13 квітня адміністрація президента США Джо Байдена оголосила про виділення Україні додаткових 800 мільйонів доларів на зброю, боєприпаси та іншу допомогу в галузі безпеки.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 51. Текстовий онлайн

Путін погрожує ядерною війною. Це лише шантаж чи готуватися до найгіршого

Війна на околицях Києва та життя в столиці. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок