Лікування онкохворих миколаївців у воєнний час. Розповідає начальник управління охорони здоров’я ОВА

Лікування онкохворих миколаївців у воєнний час. Розповідає начальник управління охорони здоров’я ОВА

Лікування онкохворих миколаївців у воєнний час. Розповідає начальник управління охорони здоров’я ОВА
. Фото: ukrinform.ua

Станом на 13 квітня в медзакладах Миколаєва лікарі виконують хірургічні операції, пацієнти з онкологічними захворюваннями отримують променеву терапію та хімієтерапію.

Про це кореспондентам Суспільного розповів начальник управління охорони здоров’я Миколаївської обласної військової адміністрації Максим Безносенко.

Зі слів Максима Безносенко, більшість онкохворих виїхали у більш безпечні регіони України

"Перші два тижні війни у нас була вказівка від МОЗу України про призупинення операцій, коли ситуація стала більш стабільна, ми їх відновили. Хворих стало менше, бо частина поїхали у більш безпечні місця. Людям з онкохворобами, які не виїхали, то їм надається медична допомога", — говорить Максим Безносенко.

В Україні працює єдиний медичний простір, пацієнти можуть отримувати лікування в будь-якій частині країни.

"У державі працює єдиний медичний простір, то ж людина, яка захворіла на онкологічне захворювання, вона може отримувати лікування як у нашій області, так й у Львові чи Чернівцях — не буде ніякої різниці. Якщо у них є можливість, то люди можуть виїхати до інших міст і там отримувати відповідне лікування. Як приклад, у час війни миколаївець зміг отримати трансплантацію нирки у Львові", — розповідає Максим Безносенко.

Читайте також: "Вторгнення РФ. За добу на Миколаївщині вісім поранених"

За його словами, в лікарнях Миколаєва достатньо ліків для онкохворих.

"Я зараз скажу щодо наявності ліків для онкохворих, які перебувають у лікувальних закладах: ліки є в достатній кількості, ліки до нас доставляються за централізованими закупівлями. Ті ліки, які купують в аптеках самі родичі, це вже не наша зона відповідальності, це питання до Дежлікслужби", — каже начальник управління охорони здоров’я Миколаївської ОВА.

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок