Медалі українських спортсменів зібрали на аукціоні понад мільйон гривень на потреби армії

Медалі українських спортсменів зібрали на аукціоні понад мільйон гривень на потреби армії

Медалі українських спортсменів зібрали на аукціоні понад мільйон гривень на потреби армії
. Hansa Rostock

Одна з них, можливо, повернеться власнику.

У межах благодійного аукціону World Sports For Ukraine медалі двох українських спортсменів зібрали понад мільйон гривень, які будуть передані на потреби Збройних сил України, тероборони та переселенців. Серед лотів були, зокрема, нагороди двох львів'ян: футболіста Данила Сікана та каратиста Станіслава Горуни.

Від Сікана на аукціоні була представлена золота нагорода з чемпіонату світу U20 2019 року. Медаль вдалося продати за 940 тисяч гривень (32 тис. доларів). Причому викупила її власна команда українського нападника. Німецький клуб "Ганза", який нині представляє Сікан, зібрав необхідну суму разом із фанами команди.

Це означає, що Данило зможе лишити медаль собі, або ж її передадуть до музею клубу. В разі програшу на аукціоні "Ганза" планувала все одно перерахувати зібрані гроші на допомогу українським біженцям.

Горуна ж виставив на аукціон свою бронзову медаль Олімпійських ігор-2020 у Токіо. Нагорода унікальна тим, що це була єдина й поки що остання Олімпіада, на якій було представлене карате. Олімпійська "бронза" зібрала 604 500 гривень (20 500 доларів США). Виграшну ставку зробив покупець із Японії, де ця медаль і була завойована.

Читайте також: "Путін - символ терористичної агресії". Каратист Горуна - про супротив України у війні з РФ

Також на аукціоні вже продали футболки збірної Польщі з футболу від Роберта Левандовські, українського футболіста Сергія Реброва та чемпіонки світу з муай-тай Олени Овчиннікової.

Як спортивна спільнота підтримує Україну

Читайте також: Війна Росії в Україні. День 44. Текстовий онлайн
На початок