У Бучі може бути набагато більше замордованих росіянами українців — міськрада

У Бучі може бути набагато більше замордованих росіянами українців — міськрада

У Бучі може бути набагато більше замордованих росіянами українців — міськрада
. Тарас Ібрагімов / Суспільне

Кількість жертв різні у Бучі може бути в рази більша, ніж повідомляли на початку звільнення міста від російської окупації.

Про це повідомляє пресслужба Бучанської міської ради.

"Число жертв геноциду в Бучі набагато більше, ніж заявлено спочатку. У будинках також знаходять тіла закатованих рашистами українців", – ідеться у повідомленні.

Що відомо

  • Президент України Володимир Зеленський повідомив, що воєнні злочини в Бучі та інших містах під час російської окупації будуть предметом розгляду в Раді Безпеки ООН у вівторок, 5 квітня.
  • Міністерство закордонних справ Великої Британії закликало виключити Росію із Ради ООН з прав людини через системне вчинення злочинів проти людяності, зокрема після дій російських військових щодо цивільних у Бучі.
  • Буча — не одиничний випадок жорстокого поводження з цивільними. Доповідь Human Rights Watch, складена зі свідчень очевидців, розповідає також про випадки у селі Старий Биков у Чернігівській області, Ворзелі у Київській області, Малій Рогані у Харківській області. Також генпрокурорка України Ірина Венедіктова повідомила, що станом на 4 квітня відомо, що цивільних жертв російського вторгнення на Київщині найбільше не в Бучі, а у Бородянці.
  • Україна вимагає від світової спільноти розслідувати злочини Росії в Київській області. Станом на вечір 2 квітня у Бучі виявили приблизно 280 загиблих місцевих жителів, похованих у братських могилах. Місто майже місяць було окуповане військами РФ.

Читайте також

"Різанина в Бучі": Україна просить Міжнародний кримінальний суд приїхати на Київщину. Що відомо

"А білі пов'язки треба ще вдягати?" — Ірпінь та Буча після російських окупантів. Фоторепортаж

"Книга палачів". Зеленський закликав долучатись до розслідування злочинів росіян в Україні

Війна Росії в Україні. День 41. Текстовий онлайн

Russia invades Ukraine — live updates from Suspilne

Війна на околицях Києва та життя в столиці. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

На початок