Військовий РФ зґвалтував жительку Малої Рогані на Харківщині — Human Rights Watch

Військовий РФ зґвалтував жительку Малої Рогані на Харківщині — Human Rights Watch

Важливо
Військовий РФ зґвалтував жительку Малої Рогані на Харківщині — Human Rights Watch
. google.com/maps

У міжнародній неурядовій організації Human Rights Watch опублікували звіт про військові злочини російських військових на тимчасово окупованих територіях України.

До звіту, який опублікували 3 квітня, увійшла історія 31-річної жінки з Малої Рогані, яку зґвалтував російський військовий.

Попередження. Звіт Human Rights Watch містить чутливий контент, який наводиться далі, та може шокувати.

Зґвалтування сталося 13 березня. Ольга (ім'я жінки у звіті змінено — ред.) разом з 5-річною донькою, матір'ю, сестрою, братом та іншими жителями Малої Рогані перебували у школі. 13 березня до приміщення увірвалися російські військові. За словами жінки, солдат наказав людям встати у шеренгу, погрожував розстрілом. За кілька годин росіянин вивів Ольгу до сусідньої кімнати, наказав роздягнутися та, тримаючи зброю біля голови жінки, примусив до орального сексу та зґвалтував її.

"Двічі він вистрілив у стелю і сказав, що це дасть мені більше "мотивації", — розказала постраждала представникам Human Rights Watch.

Росіянин розказав Ользі, коли дозволив вдягнути тільки верхній одяг, що йому 20 років, і що жінка нагадує йому дівчину, з якою він ходив до школи. Згідно зі звітом, росіянин погрожував вбити дитину Ольги, якщо вона відмовиться робити, що він скаже.

"Солдат знову зґвалтував її, приставив до горла ніж і розрізав шкіру на шиї. Він також порізав їй щоку ножем і відрізав трохи волосся. Він вдарив її книгою по обличчю і кілька разів давав ляпаса. На фотографіях, якими вона поділилася з Human Rights Watch, датованих 19 і 20 березня, видно порізи та синці на її шиї та обличчі", — сказано у звіті.

14 березня солдат пішов, а жінка з родиною пішки змогла дійти до Харкова, де волонтери надали їй базову медичну допомогу. Постраждала планує звернутися до прокуратури.

Також у звіті Human Rights Watch сказано, що представники організації отримали ще три заяви про сексуальне насильство з боку російських військових в селах Чернігівської області та в Маріуполі.

Що відомо

  • Селище Мала Рогань було тимчасово окуповане з 25 лютого. Збройні сили України звільнили від російських окупантів кілька селищ у напрямку населеного пункту Мала Рогань 26 березня. На трасі поблизу села Мала Рогань під Харковом російські окупанти розстріляли понад 20 цивільних машин із людьми, повідомила після звільнення селища Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.
  • 30 березня у Міністерстві оборони України повідомили, що у Маріуполі російські окупанти упродовж кількох днів по черзі ґвалтували молоду жінку на очах у її малолітньої дитини. Хлопчик посивів. Жінка померла.
  • Російські військові на захоплених територіях катують та грабують місцеве населення, повідомила уповноважена з прав людини ВР Людмила Денісова.

Читайте також

Зґвалтування — це знаряддя війни росіян: у Британії відреагували на воєнні злочини солдатів РФ

На початок