У Британії слідом за США виступили за виключення РФ із Ради ООН з прав людини

У Британії слідом за США виступили за виключення РФ із Ради ООН з прав людини

У Британії слідом за США виступили за виключення РФ із Ради ООН з прав людини
. Голова МЗС Великої Британії Ліз Трасс. Фото: Getty Images

Міністерство закордонних справ Великої Британії закликало виключити Росію із Ради ООН з прав людини через системне вчинення злочинів проти людяності, зокрема після дій російських військових щодо цивільних у Бучі Київської області.

Про це повідомляє міністерка закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс.

"З огляду на вагомі докази воєнних злочинів, зокрема повідомлення про масові поховання і жахливу різанину в Бучі, Росія не може залишатися членом Ради ООН із прав людини. Росія має бути виключена", — заявила глава МЗС Британії Ліз Трасс.

Раніше Сполучені Штати закликали Генеральну Асамблею ООН виключити Росію з Ради з прав людини через вбивства російськими військами мирних жителів у місті Буча. Про це заявила послиня США в ООН Лінда Томас-Грінфілд.

"Участь Росії в Раді з прав людини – це фарс. І це неправильно, тому ми вважаємо, що настав час Генеральної Асамблеї ООН проголосувати за їх виключення", — сказала пані посол.

Що відомо

  • Президент України Володимир Зеленський повідомив, що воєнні злочини в Бучі та інших містах під час російської окупації будуть предметом розгляду і в Раді Безпеки ООН у вівторок, 5 квітня.
  • Буча — не одиничний випадок жорстокого поводження з цивільними. Доповідь Human Rights Watch, складена зі свідчень очевидців, розповідає також про випадки у селі Старий Биков у Чернігівській області, Ворзелі у Київській області, Малій Рогані у Харківській області. Також генпрокурорка України Ірина Венедіктова повідомила, що станом на 4 квітня відомо, що цивільних жертв російського вторгнення на Київщині найбільше не в Бучі, а у Бородянці.

Читайте також

Братська могила в Бучі з'явилася ще 10 березня – знімки Maxar Technologies

Russia invades Ukraine — live updates from Suspilne

Війна на околицях Києва та життя в столиці. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок