Хмельницька влада планує будувати житло для переселенців та звернулася до уряду

Хмельницька влада планує будувати житло для переселенців та звернулася до уряду

Хмельницька влада планує будувати житло для переселенців та звернулася до уряду
. Фото: Хмельницька міська рада.

Хмельницька влада звернулася до уряду України з пропозицією будівництва житла для українців, які вимушено переїхали в Хмельницький через бойові дії в інших регіонах.

Про це Суспільному розповів заступник Хмельницького міського голови Микола Ваврищук.

За його словами, наразі міська влада має у планах будівництво майже 2600 квартир для орієнтовно 6 тисяч людей.

«Локацій під такі проєкти може бути кілька, але ми розглядаємо зараз саме ті, які можуть бути швидко забезпечені комунікаціями - водою, електричною енергією, газом. Зараз основна локація, яку ми розглядаємо – це територія між мікрорайоном Гречани та селом Олешин. Там земельна ділянка близько 12 гектарів і на ній можна було б збудувати десь 9 будинків. Ця ділянка у нас є в перспективному плані як територія житлової забудови, тому ми б могли її забудувати зараз триповерховими будинками, які швидко будуються, без залучення великогабаритної техніки. Також на таке будівництво спрощена система погоджень будівельної документації та щодо введення житла в експлуатацію. Тож такий проєкт можна реалізувати за пів року. Тим паче, можна збудувати одну секцію, заселити у неї людей, і почати будувати одразу другу секцію», - каже Микола Ваврищук.

Земельна ділянка, яку планують забудувати житлом для переселенців, має 12 гектарів.
Земельна ділянка, яку планують забудувати житлом для переселенців, має 12 гектарів. Фото: Хмельницька міська рада

За його словами, це буде соціальне житло, в основному одно-, можливо двокімнатні квартири, якими забезпечуватимуть переселенців.

«Зараз звернулися до уряду, чекаємо на їхнє рішення. Звісно, якщо воно буде позитивним, то можемо запропонувати ще кілька локацій у нашому місті для побудови такого соціального житла. Зараз все залежить від уряду, наскільки вони швидко спрацюють і дадуть нам «добро» на реалізацію такого проєкту, затвердять фінансування», - говорить посадовець.

До кошторисів, каже Ваврищук, ще не доходили, тож якою може бути вартість такого будівництва ще невідомо.

«Звісно, ми у цьому питанні розраховуємо на державне фінансування. Вважаємо, має бути державна програма. Знаю, що за таких умов, коли йде війна в країні, багато міжнародних донорів долучається до таких програм будівництва соціального житла. Тому будемо спілкуватися з Мінрегіоном та сподіватися, що програми державного фінансування таких будівництв будуть найближчим часом затверджені», - говорить заступник Хмельницького міського голови.

Читайте також

Подобається дивитись відеоновини - ми маємо YouTube

На початок