У МЗС Росії заявили, що вже не планують повалення української влади

У МЗС Росії заявили, що вже не планують повалення української влади

У МЗС Росії заявили, що вже не планують повалення української влади
. Речниця МЗС РФ Марія Захарова. Фото: AP

Речниця Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова стверджує, що російська влада вже не планує повалення чинної влади в Україні у межах повтомасштабного вторгнення на українську територію.

Про це Захарова заявила під час брифінгу, передає російський "Интерфакс".

"В її (війни – ред.) завдання не входять ані окупація України, ані руйнація її державності, ані повалення чинної влади. Вона не спрямована проти мирного населення", – запевнила представниця МЗС РФ.

Серед причин нападу Росії на Україну вона назвала "нелояльність" української влади до росіян та відмова від здачі Донбасу. Захарова додала, що Росія продовжує здійснювати так звану "спецоперацію" в Україні.

З самого початку повтомасштабного вторгнення в Україну президент РФ Володимир Путін називав чинну українську владу "зграєю наркоманів та неонацистів", а війну – "денацифікацією". Після перемовин з Путіним 3 березня президент Франції Емманюель Макрон дійшов висновку, що той прагне захопити всю Україну та провести її "денацифікацію".

Війна — усі останні новини

Що відомо

  • Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк повідомив, що на життя президента України Володимира Зеленського здійснили вже понад 10 спроб замахів.
  • 9 березня — рівно два тижні Україна чинить опір російській агресії. Російські військові зосередили свої сили на оточенні Києва, Харкова, Чернігова, Сум, Маріуполя та Миколаєва. Окупанти зазнають втрат в особовому складі, втрачають техніку та озброєння, але розвідники США вважають, що це не зупинить Путина від другої хвилі ескалації.
  • 25 лютого президент Володимир Зеленський заявив, що Росія позначила його як "ціль номер один", а його родину — "як ціль номер два".
  • 28 лютого президент РФ Володимир Путін назвав умови припинення війни в Україні. Серед них — визнання російського суверенітету над Кримом, забезпечення "нейтрального статусу" України, вирішення питань щодо "демілітаризації та денацифікації" української держави.
  • Уранці 24 лютого президент Росії Володимир Путін виступив з екстреним зверненням до громадян, в якому повідомив про рішення щодо початку військової операції на Донбасі. Президент Володимир Зеленський оголосив про запровадження воєнного стану по всій Україні.

Читайте також

Вторгнення Росії. День чотирнадцятий. Онлайн

Russia invades Ukraine — live updates from Suspilne

"Буча, Гостомель, Ірпінь стають другим Донецьким аеропортом". Що відбувається у Київській області

Путін вчинив як воєнний злочинець". Інтерв'ю з доктором юридичних наук Савчиним

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок