У Миколаєві відновлюють пошкоджену ракетним обстрілом інфраструктуру міста

У Миколаєві відновлюють пошкоджену ракетним обстрілом інфраструктуру міста

У Миколаєві відновлюють пошкоджену ракетним обстрілом інфраструктуру міста
. Фото: ДСНС

Через ранковий обстріл Миколаєва 7 березня у місті постраждало 60 будинків. По мирному місту військові Російської Федерації гатили з реактивних систем снарядами з касетними боєприпасами. Протягом дня відновлювали електро та водопостачання, закривали плівкою вибиті шибки.

Про це у щоденному відеозвернені розповів Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич.

За словами Олександра Сєнкевича, найбільше ракет влучили в мікрорайони Балабанівка, Кульбакине, Тернівка, Північний, вулиці Херсонське шосе та Космонавтів.

"Кількість будинків, які постраждали від бомбардування – понад 60 будинків. Одна з ракет поцілила у зоопарк, на щастя ні хто зі звірів не постраждав. Попали у дитячий садок, у дитячий майданчик, у багатоповерхові будинки. На жаль є жертви. Одна з ракет влучила у казарму 79 бригади: чотири загиблих, сім пропалих безвісті. Ще одна впала у Тернівці і прямо на подвір'ї вбила чоловіка", — сказав Олександр Сєнкевич.

Як розповів Олександр Сєнкевич, реактивні снаряди були випущені з Херсонської області і системи протиповітряної оборони не встигли їх засікти, через це не було сирени "Повітряна тривога".

Читайте також: "Війська Російської Федерації обстріляли Миколаїв. Гатили по житлових кварталах"

"Багато миколаївців залишилось без даху над головою, в першу чергу це стосується жителів Кульбакиного. Звідти "зеленими" автобусами людей вивезли, частина з них поїхали до родичів, 43 людини розмістили у дитячому садку, з яких 10 дітей та одна людина з інвалідністю", — розповів Олександр Сєнкевич.

За словами мера міста, в наслідок ракетного бомбардування у Миколаєві були відключені чотири котельні, але станом на вечір 7 березня без тепла залишаться лише три будинки у Кульбакиному. Є проблеми з відновленням пошкоджених вікон, які затягують плівкою.

"Ми виділили людям плівку для вікон. У Лікарні №3 в Інгульському районі вилетіло понад 60 шибок. Віконні отвори у лікарні затягнули плівкою. Відновили уражені теплотраси. Після відновлення електропостачання запустили насоси та дали воду людям", — сказав Олександр Сєнкевич.

Що відомо

Читайте Суспільне Миколаїв у Telegram, Viber та Instagram.

На початок