На територію Вознесенська у Миколаївській області зайшла російська техніка. Тривають бої

На територію Вознесенська у Миколаївській області зайшла російська техніка. Тривають бої

Оновлено
На територію Вознесенська у Миколаївській області зайшла російська техніка. Тривають бої
. Фото: УНІАН

На території Миколаївщини колона російської техніки рухається з Єланця в напрямку Вознесенська.

Про це повідомив голова Миколаївської військової адміністрації Віталій Кім.

За словами Віталія Кіма, основна техніка російських військ зосереджена біля Вознесенська, за Новою Одесою та біля Єланця. Частина військ передислокується.

За інформацією від місцевих жителів різних населених пунктів, з Єланця в напрямку Вознесенська, переважно польовими дорогами, рухається російська техніка, починаючи з 5-ї ранку. Станом на 12:49 колона РФ, помічена під селом Совхоз, продовжує рух в напрямку міста.

"Ми переходимо в активну фазу: усі підрозділи переведені в повну бойову готовність. Ми готуємося до бою, будь ласка, зберігайте спокій та переходьте усі до бомбосховищ. Україна переможе, це наша земля та ми не збираємося її віддавати", — каже Євгеній Величко.

13:53 - російська техніка зайшла в місто Вознесенськ. Відбувається обстріл центру міста. Про це повідомляє журналіст "Вознесенського вісника" Сергій Потушинський.

Станом на 15 годину Вознесенськ почала обстрілювати важка артилерія.

Підірвали Болгарський міст. Місцеві жителі Вознесенська повідомляють, що по вулиці Сокольскій перебита труба газопостання.

Вознесенський міський голова Євген Величко розповів кореспондентам Суспільного про ситуацію у місті Вознесенськ станом на 19:00.

"Нам довелось підірвати два мости – залізничний через Південний Буг та транспортний на трасі з Миколаєва. Болгарка повністю відсічена, відключена від газу, водопостачання, водовідведення та електрики. Підстанцію на 35 кВт пошкоджено, вимушені були відключити газ. Кількість постраждалих ще вилічуємо", — розповів Євгеній Величко..

З його слів, місто обстрілюють з танків. Також війська РФ розсіялися по всьому мікрорайону Болгарка.

"Через міст вони не перейшли. Над виконкомом прапор український", — каже Євгеній Величко.

Станом на 22:55 бої у Вознесенську тривають. За інформацією Віталія Кіма, до міста зайшли приблизно 130 військових РФ та 30 одиниць техніки — танки, бойові машини піхоти тощо.

Також, з його слів, є зафіксовані випадки мародерства, які вчиняли російські військові.

"Вже пограбували магазини, їжу та поросят якихось позабирали собі", — розповів Віталій Кім.

Що відомо

Читайте Суспільне Миколаїв у Telegram, Viber та Instagram.

На початок