Тепер із 19:00. В Умані на Черкащині змінили тривалість комендантської години

Тепер із 19:00. В Умані на Черкащині змінили тривалість комендантської години

Тепер із 19:00. В Умані на Черкащині змінили тривалість комендантської години
. Суспільне Черкаси

В Умані із 27 лютого комендантська година почнеться раніше — із 19:00 і триватиме до шостої ранку, розповіла міська голова Ірина Плетньова.

Уманчан просять мати при собі паспорт весь час.

За словами міської голови, наразі тероборона зводить фортифікаційні будівлі та закликала представників бізнесу вимикати вивіски у закладах, а уманчан – світло у квартирах у вечірній час. Також сказала не запускати дрони, бо вони будуть знищені.

Голова Уманської районної держадміністрації Ігор Миклащук розповів, що на сайті їхньої адміністрації є інформація про потреби тероборони. Також попросив знищувати дорожні вказівники:

"В Умані знищено вказівні знаки, якщо хтось побачить знак — замальовуйте їх", – сказав він.

Також голова РДА просить знищувати знаки, які ще залишились та перевіряти будинки на наявність міток. У випадку, якщо сторонні малюнки знайшли — видаляти та повідомляти в поліцію. Також звертати увагу на підозрілих людей:

"Бачите підозрілу людину чи транспорт, не привертаючи до себе уваги, зрозумійте, у чому її підозрілість, прослідкуйте, куди ця людина йде. І телефонуйте в поліцію", – пояснив Ігор Миклащук.

За його словами, в регіоні вже виявляли диверсантів, тож вони можуть з'являтися і надалі.

Що відомо

  • 24 лютого близько 08:30 у центральну частину Умані влучив снаряд. Загинув 39-річний уманчанин. Ще п'ятеро людей звернулися до лікарні з травмами.
  • 25 лютого поблизу села Розсішки загинув водій вантажівки. Про це Суспільному розповіла речниця головного управління Нацполіції Черкаської області Зоя Вовк.
  • В Уманському районі евакуювали жителів села Росішки на Уманщині, повідомила речниця Нацполіції області Зоя Вовк.
  • У Черкаській області внаслідок ворожих обстрілів отримали травми 23 людини. Про це розповів голова облдержадміністрації Олександр Скічко.
  • На Черкащині військова частина, яка знаходиться у селі Дубіївка Черкаського району, зазнала атаки з повітря, повідомив голова Черкаської обласної державної адміністрації Олександр Скічко. Людей з Дубіївки та населених пунктів, які в радіусі 16 кілометрів від військової частини — евакуювали.
  • У Смілі у районі "Загребля" обстріляли військову частину. Про це Суспільному повідомив міський голова Сміли Сергій Ананко. З його слів, повідомлення про обстріли ТЕЦ не відповідають дійсності.
  • На території Черкаської області на в’їздах та виїздах із населених пунктів встановлюють блокпости. Роблять це згідно із рішенням обласного оперативного штабу.
  • З 22:00 до 6:00 на території Черкащини діятиме комендантська година. Про це повідомив голова Черкаської обласної державної адміністрації Олександр Скічко. У цей час заборонено перебувати на вулиці та в інших громадських місцях без спеціальних перепусток і посвідчень. Їх отримають працівники підприємств, установ і організацій, що забезпечують життєдіяльність області.
  • Станом на 26 лютого ситуація на Черкащині контрольована, повідомив очільник Черкаської обласної державної адміністрації Олександр Скічко.

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Читайте також

На початок