Вибух у Кропивницькому: ”Кіровоградгаз” перерахував гроші на лікування травмованих дівчат

Вибух у Кропивницькому: ”Кіровоградгаз” перерахував гроші на лікування травмованих дівчат

Вибух у Кропивницькому: ”Кіровоградгаз” перерахував гроші на лікування травмованих дівчат
. Суспільне Кропивницький

Підприємство ”Кіровоградгаз”, працівники якого працювали в будинку на вулиці Попова у Кропивницькому, де 2 лютого стався вибух, перерахувало обласній лікарні 60 тисяч гривень на лікування дівчат, травмованих внаслідок вибуху. Про це Суспільному розповів заступник головної лікарки з хірургічної частини Станіслав Сидоренко. Суспільне дізнавалось про стан травмованих та скільки триватиме госпіталізація.

Під час вибуху травмувалися троє людей, один чоловік загинув. Двоє травмованих – дівчата, які мешкали в квартирі, де стався вибух, третій – працівник газової служби, який працював в будинку в момент вибуху. Загиблий – батько дівчат.

Травмовані діти

Діти перебувають в одній палаті опікового центру лікарні. Поряд з ними постійно перебувають мама і бабуся. Восьмирічній травмованій потрібно лікуватися два місяці, її 13-річній сестрі – близько десяти днів. Про це розповіла завідувачка опікового центру Наталія Корчака. З її слів, у молодшої дівчинки – опіки 30% поверхні тіла, у старшої – 17%: ”У старшої – Діани – активна позитивна динаміка, рани гояться, вона ходить та їсть самостійно. Обличчя загоїлось. Все буде добре. У молодшої – Поліни – рани теж гояться, але площа опіків більша. Вона самостійно сідає в ліжку, грається іграшками. Про пересадку ми ще не говоримо, бо рани тільки почали гоїтися. Треба чекати загоєння більшої площі. Потім будемо працювати з тими ділянками, що неспроможні загоїтись”.

Мати дівчат Ганна Дідковська сказала, що за лікування дітей гроші не платить.

За інформацією заступника головної лікарки з хірургічної частини, лікування дітей забезпечує лікарня. На це отримали 60 тисяч гривень від підприємства ”Кіровоградгаз”.

Травмований працівник газової служби

63-річний чоловік лікується в палаті №5 опікового центру. За словами завідувачки центру, у нього опіки обличчя та рук, струс головного мозку, переломи: ”Опіки практично загоїлися. Його дообстежують по супутніх травмах. Найближчим часом випишу його на амбулаторне лікування”.

За інформацією Станіслава Сидоренка, грошей на лікування працівника від ”Кіровоградгазу” лікарня не отримувала.

Що відомо

Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб.

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх. Заповнити форму можна тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок