"Україна — красуня. Але "моя" — це перебір". Зеленський відповів Путіну на закиди щодо Мінських угод

"Україна — красуня. Але "моя" — це перебір". Зеленський відповів Путіну на закиди щодо Мінських угод

"Україна — красуня. Але "моя" — це перебір". Зеленський відповів Путіну на закиди щодо Мінських угод
. Фото: УНІАН

Президент Володимир Зеленський заявив, що слова російського лідера Володимира Путіна про те, що Україна — "його" — це занадто. Так Зеленський прокоментував заяву Путіна "Ну подобається, не подобається — терпи, моя красуне!" щодо виконання Україною Мінських угод, яку він зробив напередодні після перемовин з Еммануелем Макроном.

"Безумовно є речі, з якими не посперечаєшся з президентом Російської Федерації — Україна, дійсно, красуня. Стосовно того що він каже, що Україна “моя” - це вже перебор. Невеликий", — сказав український президент.

Він також наголосив, що Україна дуже терпляча.

"Я вважаю що це важливо не тільки для України, а й для всієї Європи. І важливо для росіян. Тому що від нашої терплячості залежить ескалація. Ескалація з іншого боку, ми захищаємо свою країну, ми на своїй території. Наше терпіння впливає на провокації, коли ми не відповідаємо на провокації, а поводимося дуже гідно", — сказав Зеленський.

Що відомо

  • 7 лютого Макрон зустрівся із Путіним. Вони обговорили "гарантії безпеки", які Росія вимагає від НАТО. У відповідях США та НАТО від 26 січня вимоги Росії були проігноровані, заявив Путін.
  • Президент Франції Емманюель Макрон прокоментував зустріч із президентом РФ Володимиром Путіним, яка відбулась 7 лютого, зазначивши, що на ній відчувалась напруга.
  • Напередодні візиту до Москви Еммануель Макрон заявив, що Росія має право висловлювати свої занепокоєння щодо безпекової ситуації, а його діалог із Володимиром Путіним здатен відвернути подальшу ескалацію ситуації на російсько-українському кордоні.

Читайте також

З Москви до Києва: чого очікувати від візиту президента Франції Макрона в Україну

Загроза військового вторгнення Росії в Україну. Оновлення

Тиждень інтенсивної дипломатії. Як іноземні візити допоможуть зміцнити безпеку України

Військова допомога Україні на тлі загрози з боку Росії. Які країни допомагають озброюватися

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок