Тероборона на рівні 10 тисяч людей буде сформована до кінця лютого — Резніков

Тероборона на рівні 10 тисяч людей буде сформована до кінця лютого — Резніков

Тероборона на рівні 10 тисяч людей буде сформована до кінця лютого — Резніков
. Фото: Міністерство оборони України

Сили територіальної оборони розгортатимуться в три етапи. До кінця лютого планується завершення формування штату ТрО мирного часу на рівні 10 тисяч людей.

Про це під час брифінгу повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

"Станом на сьогоднішній день – це перший етап – відбувається розгортання Сил територіальної оборони за штатом мирного часу. Це набір 10 тисяч військових, які будуть саме військовими Збройних Сил України, і вони будуть створювати командно-штабне управлінське ядро Сил територіальної оборони", — повідомив міністр.

Резніком наголосив, що Сили територіальної оборони є частиною Збройних сил, та не є ані добровольчими формуваннями органів місцевого самоврядування, ані "самодіяльністю". За словами міністра, перший етап розгортання Сил ТрО планується завершити наприкінці лютого 2022 року.

Читайте також: Як формують тероборону в Києві та чому не треба панікувати — інтерв'ю з Крищенком

За словами міністра, за військовослужбовцями Сил ТрО буде закріплена штатна зброя, яка зберігатиметься у збройових кімнатах військових частин.

"Наступний крок – формування 130 тисяч резервістів, батальйонів та бригад територіальної оборони вже безпосередньо шляхом укладання контрактів з командувачами цих військових частин батальйону або бригади", — каже міністр.

Він наголосив, що процедура укладання контракту за законом передбачає контракт саме з командувачем підрозділу, а не представниками органів місцевого самоврядування.

Третій етап, за словами міністра, передбачатиме формування добровольчих підрозділів у малих населених пунктах з числа місцевих мисливців. Таке розгортання добровольчих підрозділів відбуватиметься за подання командувача Сил територіальної оборони та за рішення Головнокомандувача Збройних сил.

Що відомо

  • Станом на кінець січня територіальна оборона у прикордонних областях України сформована на 70%, відтак ці підрозділи вже здатні виконувати поставлені задачі.
  • 16 липня Верховна рада ухвалила проєкти законів № 5557 Про основи національного спротиву та № 5558 щодо збільшення чисельності Збройних сил України.
  • Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що до територіальної оборони у першу чергу набиратимуть громадян із досвідом військової служби.
  • У кінці грудня влада Києва повідомила про створення штабу територіальної оборони. Систему тероборони планують розгорнути найближчим часом.

Читайте також

До київської тероборони записалися близько 600 людей — КМДА

"Треба включатися всім". Як розгортають тероборону та що не так у законі про "нацспротив"

"Гнучкий графік": У КМДА розповіли, як в Києві записатись в тероборону

Рада дозволила теробороні використовувати стрілецьку зброю

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок