"Треба підготуватися до різних сценаріїв": у Києві створюють штаб територіальної оборони

"Треба підготуватися до різних сценаріїв": у Києві створюють штаб територіальної оборони

"Треба підготуватися до різних сценаріїв": у Києві створюють штаб територіальної оборони
. КМДА

У Києві створюють штаб територіальної оборони. Систему тероборони столиці планують розгорнути найближчим часом.

Про це йшлося на нараді мера Києві Віталія Кличка з представниками міських служб, інформує пресслужба КМДА.

Зокрема, на нараді обговорили різні варіантів розвитку ситуації та координацію всіх структур і підрозділів в умовах безпекових загроз.

"Заяви і погрози Росії, скупчення військ агресора на кордонах нашої держави спонукають нас підготуватися до різних можливих сценаріїв подій. Зокрема, й до найгіршого. У нас має бути чіткий план дій у критичній ситуації, відпрацьовані координація і дії всіх служб та структурних підрозділів", – наголосив Кличко.

Він також закликав приділити особливу увагу безпеці об’єктів критичної інфраструктури столиці. Таких об’єктів у Києві – понад 500. Зазначається, що у випадку надзвичайної ситуації їх беруть під охорону різні відомства, зокрема Нацполіція, військові, підрозділи територіальної оборони.

Водночас заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Андрій Крищенко поінформував, що в Києві створюють штаб територіальної оборони. За його словами, систему тероборони міста мають розгорнути найближчим часом. Також в січні планують провести командно-штабні навчання тероборони столиці.

Що відомо

  • 21 грудня в КМДА повідомили, що у столиці опрацьовується план проведення перевірок готовності системи оповіщення з увімкненням електричних сирен. За даними ЗМІ, перевірка систем оповіщення для передачі сигналу цивільного захисту "Увага всім" відбудеться 29 грудня з 12:00 до 13:00.

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок